Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay 2020

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


10,75

Vanaf 12 flessen 9,85 per fles

Spectaculaire kwaliteitswijn uit de zuidelijke Rhône

Bon Remède Ventoux La Grange Delay

Bon Remède Ventoux La Grange Delay is een Bon Remède wijn van topkwaliteit. Ventoux rode wijn, krachtig aroma, kruidig, fruitig en beloond met meerdere onderscheidingen.

Gemaakt van 70% Grenache Noir en 30% Syrah druiven. De druiven komen van 45 jaar oude wijnstokken voor extra smaak van deze Bon Remède Ventoux La Grange Delay.

Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay is een uitgesproken Ventoux wijn, licht zuurtje, goede tannines. Met aroma's van donker fruit als pruim en bramen, kersen en een lichte hint van peper en kruiden. Afgemaakt met een rijping in eikenhout voor meer zachtheid en balans.

Een stevige, rijke zuidelijke Rhône wijn die goed past bij zwaardere gerechten als biefstuk, lamsvlees of wild.

Domaine du Bon Remède

Domaine du Bon Remède ligt aan de voet van de Ventoux in het zuiden van Frankrijk. Hier maakt het echtpaar Frédéric en Lucile Delay hun befaamde Bon Remède wijn. Op ambachtelijke manier maakt het echtpaar Delay hun Franse rode wijn, witte wijn en rosé wijn. Met respect voor de natuur en zo min mogelijk kunstmatige stoffen. Deze Bon Remède La Grange Delay is dan ook een vegan wijn.

De naam Domaine du Bon Remède komt een wijngaard, die Notre Dame du Bon Remède heet. Het is echter ook een knipoog naar de humeur verbeterende eigenschappen van een goede wijn.

Bon Remède wijn

De La Grange Delay Bon Remède wijn wordt op kleine schaal gemaakt door dit familiebedrijf. Bij Appeldoorn merken we dat kleinschalige producties het vaak winnen van grote producties. Deze Bon Remède wijn vormt daarop geen uitzondering.

De wijnstokken staan aangeplant op een heuvel, in het dorp Mazan, in het gebied rondom Mont Ventoux. Een echte Mont ventoux wijn dus. De wijnstokken met grenache noir en syrah druiven zijn 45 jaar oud en hebben een laag rendement. Dit komt de kwaliteit ten goede, en maakt van deze Bon Remède Ventoux La Grange Delay een topwijn.

De blend is 70% grenache noir en 30% syrah wijn.

Ventoux rode wijn

Deze Ventoux rode wijn van Bon Remède wordt gemaakt door de druiven eerst te kneuzen en daarna vijf weken te laten weken in hun eigen sap. Hierna volgt een korte rijping in kleine eikenhouten fusten.

Dit geeft deze Bon Remède Ventoux rode wijn een krachtig karakter. Geconcentreerde rode wijn met potentie om voor jaren te bewaren. Het is zelfs aan te raden om de wijn twee tot drie jaar op de fles te laten rijpen. En makkelijk tot zeven jaar na de oogst houdbaar.

La Grange Delay van Domaine du Bon Remède is daarmee een kwaliteitswijn die ook door de nationale en internationale wijnpers goed beoordeeld wordt.

La Grange Delay

La Grange Delay wijn kan gemakkelijk tot zeven jaar na de oogst verder rijpen. Toch kun je ook direct genieten van Domaine du Bon Remède La Grange Delay. Perfect bij gegrild lamsvlees of rundvlees zoals een goede steak, wild, stoofgerechten, maar ook buiten de maaltijd om.

La Grange Delay is een prachtige Ventoux rode wijn, met een kruidig en fruitig aroma. Donker fruit zoals bramen en pruimen overheersen. Aangevuld met kersen en lichte kruiden zoals peper. Dankzij de rijping in eikenhouten fusten, krijgt de wijn een rijk en smeuïg karakter.

De smaak is gebalanceerd en geconcentreerd. Een echte topwijn voor een betaalbare prijs. Geen wonder dat deze Bon Remède Ventoux La Grange Delay zo goed beoordeeld wordt door de internationale wijnpers. Wil je een goede Rhône wijn kopen, dan zit je met La Grande Delay erg goed.

Ontdek het zelf en bestel deze Bon Remède Ventoux La Grange Delay!

  • Van grenache en syrah van oude stokken
  • Krachtig, kruidig & geconcentreerd van smaak
  • Trouvailles bestaan nog: topkwaliteit voor een scherpe prijs

10,75

Vanaf 12 flessen 9,85 per fles

9-
Hamersma
2020
De Grote Hamersma: 9-

Wat is die 2020 goed geslaagd zeg, rijk, vol en met wufte zuren om ‘m op spanning te houden.
Le Guide Hachette des Vins
2020
Le Guide Hachette des Vins: 1 sterren

A dense and fruity Cuvée that reflects both its terroir and the balance of the 2020 vintage. A sure value!
Le Guide Hachette des Vins
2020
Le Guide Hachette des Vins: 1 sterren

Parfumées de fruits rouges frais, d'épices et d'une pointe minerale qui reflète à la fois son terroir et l'équilibre propre au millésime 2020.
Brons
IWC
2019
International Wine Challenge: Brons

Rich, concentrated fruits of mulberry and raspberry with a peppery backbone. Youthful, exuberant tannins.

Frédéric en Lucile Delay maken op een ambachtelijke manier een prachtige rode wijn van druiven uit hun beste wijngaarden. Ook dit kleine familiebedrijf versterkt onze stelling dat kleinschalige productie het doorgaans wint van grootschaligheid als het om kwaliteit gaat.

La Grange Delay wordt gemaakt van 70% grenache en 30% syrah, aangeplant in een heuvelop gelegen perceel in het dorpje Mazan, vlak bij de Mont Ventoux. De wijnstokken zijn er ruim 45 jaar oud en hebben een laag rendement van 35 hectoliter per hectare; ideaal voor een topwijn.

Heerlijk bij lamscarré met ansjovis-rozemarijnsaus

Na een zachte kneuzing vergisten en weken de druiven bijna vijf weken lang, gevolgd door een korte rijping in kleine eikenhouten fusten. Het resultaat is een krachtige, geconcentreerde en kruidige rode wijn met een goed bewaarpotentieel.

La Grange Delay kan gemakkelijk tot zeven jaar na de oogst verder rijpen, maar is nu al heerlijk bij lams- of rundvlees van de grill, of zomaar buiten de maaltijd om. Kortom, een spectaculaire kwaliteitswijn uit de zuidelijke Rhône.

Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay

Proefnotitie

Fraaie Ventoux met een volrode tint en een krachtig aroma, met kruidige, fruitige en rokerige nuances. De smaak zet krachtig in, ontwikkelt zich evenwichtig en eindigt aromatisch met milde tannine.

Drinken bij

Heerlijke wijn bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, gemakkelijk tot zeven jaar houdbaar.

Dranksoort Wijn
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Frankrijk
Herkomstgebied Rhône
Producent Domaine du Bon Remède
Oogstjaar 2020
Omverpakking 6 flessen
Flesinhoud 750 ml
Alcohol 14,50%
Kenmerken

Anoniem
Oogstjaar: 2020
29-10-2022 12:56

Top
Lekkere zachte volle Ventoux wijn
Net zoals je ze daar drinkt

Anoniem
Oogstjaar: 2020
29-10-2022 12:56

Top
Lekkere zachte volle Ventoux wijn
Net zoals je ze daar drinkt

Ton Terlouw
Oogstjaar: 2019
06-06-2021 16:46

Ik schrok even:geen goed beoordeelde 2018 maar 2019. Nou wees gerust: nog steeds mooie balans tussen kruidige pittigheid en een mooi rond mondgevoel. Nog steeds een geweldig gebalanceerde wijn met diepte en kwaliteit 

Domaine du Bon Remède

Veel zon, een droog klimaat en verkoeling in de vorm van de mistral: de druiven hebben het prima getroffen bij Domaine du Bon Remède bij Mazan, aan de voet van de Mont Ventoux. Ook al omdat eigenaren Frédéric en Lucile Delay - de derde generatie in dit sympathieke familiebedrijf - de natuur respecteren en de wijngaarden met veel liefde en zo min mogelijk kunstmatige middelen verzorgen. De naam van het domein komt van een van de wijngaarden, die Notre Dame du Bon Remède heet, maar vormt ook een knipoog naar de humeurbevorderende kwaliteiten van een glas wijn.

Waar de familie aanvankelijk alleen druiven teelde, besloot Frédéric in 1997 zelf wijn te gaan maken, zodat het bedrijf ook op dat vlak kwaliteit kon leveren. Hij gebruikt zowel traditionele als moderne technieken, zoals een lage temperatuur bij de vergisting, wat de wijnen meer frisheid geeft.

Bon Remède bestaat op dit moment uit 28 hectare wijngaarden, waarvan een deel op hellingen ligt. De meeste wijnstokken zijn meer dan vijftig jaar oud. Hierdoor, en dankzij het gunstige klimaat én een grote dosis toewijding, kunnen Frédéric en Lucy wijnen maken - wit, rood en rosé - die zowel geconcentreerd als verfijnd zijn en altijd soepel en fruitig. Sinds 2021 wordt het echtpaar bijgestaan door hun zoon Vincent, die opgeleid is tot oenoloog.

Lekkere wijn recepten
  Recept downloaden

Lamscarré met ansjovis-rozemarijnsaus

Hoofdgerecht vier personen

Ingrediënten

  • 2 stuks lamscarré
  • 50 ml olijfolie
  • 8 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetl boter, koud in blokjes
  • 300 g aardappelen in de schil, gebakken
  • 300 g worteltjes, gekookt

Bereiding

  1. Bestrooi de lamscarrés met zout en peper en bak ze aan alle kanten bruin in een eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en zet ze gedurende 15 minuten in een oven van 160 graden.
  2. Doe in dezelfde pan de rest van de olijfolie. Bak hierin op laag vuur de ansjovis en knoflook tot de knoflook zacht is maar niet bruin. Voeg dan de kappertjes, de tijm, laurier en rozemarijn toe. Laat een paar minuten sudderen.
  3. Voeg dan de rode wijn toe, zet het vuur hoog en kook in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de lamscarré in koteletten en verdeel ze over de borden.
  5. Haal de saus van het vuur en giet door een zeef. Roer met een vork de koude boter door de saus, waardoor deze iets gaat binden en verdeel de saus over het vlees
  6. Serveer met de gebakken aardappelen en de worteltjes.
Bronvermelding: Foodteam
Even geduld a.u.b.