Nederland is een nog piepjong wijnland, waar pas halverwege de jaren zeventig de eerste stokken geplant werden. Dat gebeurde in Zuid-Limburg. Inmiddels heeft de wijnbouw zich verspreid over bijna het hele land, met de grootste aanplant in de provincie Gelderland. De Nederlandse wijnproductie is op dit moment nog heel kleinschalig; voor veel wijngaardeniers gaat het om een uit de hand gelopen hobby. Bedrijven van enige omvang zijn zeldzaam. Er zijn naar schatting 160 wijngaardeniers actief op in totaal minder dan 300 hectare. De kwaliteit van de wijnen wordt steeds beter.
Het Nederlandse klimaat is koel en vochtig, en de bodem is niet overal optimaal voor wijnbouw. Daarom worden buiten Limburg en Zeeland soms speciaal gekweekte druivenrassen gebruikt, die goed gedijen onder deze omstandigheden. Voor witte wijn zijn dat bijvoorbeeld johanniter en solaris, voor rood onder andere regent, cabernet dorsa en pinotin.
De Brandarius Original wordt na zo’n 3,5 jaar geïmporteerd uit Schotland. Van Islay om precies te zijn. Ze importeren een blended malt wat een kruising is tussen Lagavulin en Caol ila.
Flesinhoud: 700 ml
Drunken Monkey Limoncello: Wat begon als een paar flesjes Limoncello voor vrienden en familie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prijswinnende Limoncello. Begonnen in 2014 en inmiddels een tijd / ervaring verder.
Flesinhoud: 500 ml
De kleinste bierbrouwer - Us Heit - van Nederland heeft whisky-liefhebbers opgewonden met een single malt van Friese bodem. Daar stillman Aart van der Linde niet veel flessen per dag wil produceren is de Frisian Single malt ook een hebbe-ding geworden.
Flesinhoud: 700 ml
Drunken Monkey Limoncello: Wat begon als een paar flesjes Limoncello voor vrienden en familie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prijswinnende Limoncello. Sinds 2022 maakt dmc Liquors furore met hun Orangecello,proef hem nu!
Flesinhoud: 500 ml
DMC Rabarbercello is een uniek aperitief welke uw smaakpapillen op scherp zet. Een ambachtelijke spirit zondere enige toevoeging van kleur en/of smaakstoffen. De basis van deze Rabarbercello ligt in Brabant, daar komen de rabarbers vandaan.
Flesinhoud: 500 ml
Millstone Heavily Peated PX, een prachtige Nederlandse single malt die heeft gerijpt op een refill PX hogshead. Deze Nederlandse whisky doet in de geur denken aan lang vervlogen tijden van de ouderwetse Islay uit de jaren '70: carboleum, lijnolie, iets van de lucht in een ouderwets ziekenhuis.
Deze zachte Gin heeft als basis kardemom, jeneverbes, kaneel en Elstar Appel. Het is een ware smaakexplosie, dit komt in het bijzonder door de infusie van Elstar appels welke afkomstig zijn uit de Betuwe.
Flesinhoud: 700 ml
Aanbeveling van onze wijnadviseur Dominique Verhaaf
"De Elstar Gin heeft een zuivere en pure smaak, de Elstar Appel is wat mij betreft een positieve toevoeging..." Lees meer
Maak kennis met Nederlands trots: Apostelhoeve Cuvee XII. Sinds 1970 gemaakt door de familie Hulst rondom de Louwberg, Maastricht. Deze Nederlandse wijn staat voor wijnkenners te boek als "Het Witte Goud" van Nederland.
Reypenaer kaas is ongeveer één jaar gerijpt. Hoewel voor kaasbegrippen al zeer oud, ontbreekt hier de scherpe smaak. Deze kaas is juist smeu
Flesinhoud: 1000 ml
De Pinot Gris Barriques heeft 6 maanden op nieuw Frans eikenhouten barriques gelagerd. Het is een vlezige, zachte wijn met zowel fruittonen als karamel, vanille en toast. Deze druif kent zijn oorsprong in de Bourgogne.
29,95
6 flessenprijs, prijs per fles 28,95
12 flessenprijs, prijs per fles 27,95
Deze mousserende wijn is een blend gemaakt van 50% Auxerrois, 25% Riesling en 25% Pinot-Gris. Het maken van een samengestelde mousserende wijnen is de laatste 25 jaar steeds populairder geworden.
29,95
6 flessenprijs, prijs per fles 28,95
12 flessenprijs, prijs per fles 27,95
De wijn is heel fris en fruitig en in zijn geur komen vooral citrusfruit en een granny smit appel naar voren. Het is onze enige wijn die goed kan ouderen, deze wijn kan gemakkelijk 10 jaar en ouder worden.
Deze wijn kent volle grazige elementen van rijp exotisch fruit. Als boventonen komen vooral ananas, mango en lychee naar voren. De Pinot Gris is mooi te combineren met de Aziatische keuken maar ook heerlijk bij een pasta of Risotto.
De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.