De wijn wordt gefermenteerd onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Men wil zoveel mogelijk fruitigheid en een mineralig karakter aan de wijn meegeven. Rijping 6 tot 8 maanden in Franse houten vaten (80%) en Amerikaans eikenhouten staven (20%).
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
Oogstjaar: 2021
"Smaakvolle Chardonnay wijn uit mijn geliefde wijnstreek California, het is precies wat je verwacht bij een vol romige Amerikaanse Chardonnay wijn..." Lees meer
Mooi citrusfruit in de geur, appel, rijpe meloen, heerlijk bloemig, wat vanille, rokerig, mooi breed en verleidelijk, heerlijk exotisch, met een droge en soepele smaak, met een beetje vet en boter, maar vooral heerlijk tropisch fruit, een vleugje karamel en vanille, romig en krachtig.
Volle, Amerikaanse witte wijn met de geur van rijp geel fruit en verfijnd eikenhout. De smaak is sappig en fris, dus erg lekker bij gepocheerde of gebakken vis, kreeft en langoustine.
De Pedroncelli Winery laat zien waarom de goede Californische producenten een plek verdienen in uw wijnvoorraad. Hun zinfandel uit Sonoma County met bijna vijftien maanden eikenhoutrijping is geweldig. Rijp, rond en met voldoende frisheid om ook tijdens de maaltijd spannend te blijven smaken.
Prachtige, delicate rode wijn met een gelaagde geur van kers, framboos, sinaasappelschil en subtiel eiken. De smaak is mild en heerlijk sappig met rijp rood fruit, evenwichtige frisheid en fijne, zijdezachte tannines.
Indrukwekkende chardonnay met Bourgondische allure. Een complexe geur van peer, meloen, jasmijn, vanille en vuursteen. De smaak is vol en verfijnd met een levendige frisheid. Aanhoudende finale met roomboter, toast en citroenrasp.
Een eerbetoon aan de Chardonnay-druif, die in Californië in verschillende smaakstijlen perfect tot zijn recht komt. De druiven voor deze wijn groeien in verschillende wijngaarden in het Central Coast-gebied. De koele oceaanlucht zorgt ervoor dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen. Na de oogst vergist de wijn op roestvrijstaal, gevolgd door een rijping op Frans eiken.
Om een Bourgogne-stijl Pinot Noir te kunnen maken plant het huis alleen druivenranken aan in koelere gebieden. De druiven voor deze wijn groeien in verschillende wijngaarden in het Central Coast-gebied.
Elegante, fruitige rode wijn met een open geur van kers, rode bes, rozenbottel en laurier. Elegante stijl Pinot Noir met jammy rood fruit, mooie fraîcheur en fijne tannines in de smaak.
De Skycrest-wijngaard is de hoogste wijngaard van het huis, aangeplant met Chardonnay. De druivenranken groeien op steile hellingen op zo’n 650 meter hoogte. De bodem bestaat uit arme verweerde zandsteen, een bodem die de druivenranken de mogelijkheid geeft diep met hun wortels in de grond te gaan.
De druiven komen van verschillende percelen en verschillende klonen uit de Maggy Hawkes-wijngaard, waaruit wijnmaakster Sarah Wuethrich een wijn kan samenstellen die de eigenschappen van de terroir en de druiven het beste tot zijn recht laat komen.
Brazin Old Vine Zinfandel: Amerikaanse wijn uit Lodi, Californië. Deze Brazin wijn is rood, zacht en vol van smaak. Geen bescheiden smaken maar volle aroma's van kruiden en mokka vullen je neus.
Heerlijk bij pikante gerechten
Oogstjaar: 2017
"De wijn is full-bodied zonder de overweldigende tannine's. Ik denk aan geuren van zwart fruit, chocolade en ruik een klein pepertje..." Lees meer
De Napa Valley Chardonnay wordt voorzichtig geperst om de frisse aroma's die van nature in het fruit aanwezig zijn te behouden. Vijfentwintig procent van de wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en blijft daar tot de uiteindelijke blend wordt samengesteld.