• Vorige pagina
€ 8,25 per fles

Finalist Proefschrift Wijnconcours 2013

Château d'Oupia Minervois rosé 2013

Deze rosé is gemaakt volgens de saignée methode. Dit houdt in dat de wijnmaker bij de vinificatie van rode wijn een deel van het gistende sap na enkele uren laat aflopen. Dit sap bevat juist voldoende kleur voor rosé en gist verder zónder de schillen.

Laurent Batlle maakt niet alleen voortreffelijke rode Minervois. Ook de krachtige, kruidige saignée rosé van zijn hand is een topper. De wijngaarden met 30 jaar oude druivenstokken grenache, syrah (ieder ongeveer 40%) en cinsault liggen rond het dorpje Oupia, vlakbij Olonzac. Hier wordt een frisdroge, krachtige, bijna traditionele stijl rosé gemaakt, met smaaklengte en kruidigheid.

Eigenaresse Marie-Pierre Iché

Dit in tegenstelling tot de vele limonade-achtige wijnen met snoepjesaroma’s uit Zuid-Frankrijk. Heerlijk dus bij zomerse salades en de barbecue!

Share |