Snel kiezen
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling
Logo Riedel

Riedel
hét wijnglas en karaf voor een optimale beleving

Maxi Riedel  Het glaswerk voor diverse Michelin restaurants
  Van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel
  Intelligent design geeft optimale wijnbeleving
  Aanbevolen door Parker en Perswijn

Goede wijn behoeft geen krans, maar wél een geschikt wijnglas. Maakt dat dan echt zoveel uit, het soort glas waaruit je wijn drinkt? Ja! Een goed glas zorgt namelijk, door de vorm en afmeting van de kelk, voor een optimale geur- en smaakbeleving van de wijn.

Het prestigieuze Oostenrijkse glaswerkbedrijf Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwerpen van het ideale wijnglas. Innovatie staat daarbij op nummer één. Zo is het bedrijf wereldberoemd geworden met z’n druivenras-specifieke kristallen glazen. Vandaag de dag staat het familiebedrijf onder leiding van de charismatische Maximilian Riedel. Hij zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat Riedel wereldwijd hét glasmerk is en blijft. Dat lukt hem goed: niet voor niets wordt Riedel warm aanbevolen door toonaangevende wijnmakers, wijnjournalisten en sommeliers.

Speciaal voor de avontuurlijk ingestelde wijndrinker heeft Riedel de Vivant -en Vinum serie ontwikkeld. Ideaal, want zo heeft u maar twee soorten glazen nodig om ál uw favoriete wijnen te drinken.

Riedel glazen- en karaffen

Ideaal aperitief glas, van zuiver kristalkwaliteit

1

Riedel Vivant Tasting White wijnglas (set van 4 voor € 34,80)

Oostenrijkse glaswerkfabrikant Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwikkelen van de beste wijnglazen voor een optimale wijnbeleving. Dit wittewijnglas is dankzij de vorm en afmeting van de kelk uitermate geschikt voor alle type witte wijnen, van Chardonnay tot Sauvignon en van Riesling tot Verdejo.

8,70 per glas

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Bordeaux rode wijnglas, instap van Riedel

2

Riedel Vivant Tasting Red wijnglas (set van 4 voor € 34,80)

Oostenrijkse glaswerkfabrikant Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwikkelen van de beste wijnglazen voor een optimale wijnbeleving. Dit rodewijnglas is dankzij de vorm en afmeting van de kelk uitermate geschikt voor alle type rode wijnen, van Merlot tot Cabernet en van Syrah tot Tempranillo.

8,70 per glas

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

De meest krachtige en tanninerijke wijnen openen zich in dit glas

3

Riedel Vinum Bordeaux

Het kristallen Bordeaux Grand Cru-glas is ontwikkeld in 2008 en perfect voor volle, complexe rode wijnen met veel tannine. Deze vorm was een van de originele 'wijnvriendelijke' glazen ontworpen door de 9e generatie Cluas J.

44,90 per 2 glazen

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Aantrekkelijk geprijsd, hoge kwaliteit en een lange gebruiksduur

4

Riedel Vivant Decanter wijnkaraf

Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.

29,80 per karaf

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Groots maar toch elegant

5

Riedel Decanter Flirt

De elegante kromming van de Flirt-karaf, ontworpen in 2011 en gemaakt van kristal is zowel visueel krachtig als doordacht ontworpen voor een moeiteloze hold. Een inkeping ter grootte van een duim aan de onderkant van de karaf biedt ergonomisch schenken.

235,00 per karaf

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Het meest bekende karaf van Riedel

6

Riedel Decanter Amadeo

De Amadeo werd in 2006 gelanceerd om het 250-jarig bestaan ​​van RIEDEL te vieren. Vernoemd naar de Oostenrijkse medecomponist Wolfgang Amadeus Mozart, wiens 250e verjaardag dat jaar ook werd gevierd, heeft deze handgeblazen karaf de vorm van een lier en stroomt als een droom.

275,00 per karaf

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

De "zwanenhals"

7

Riedel Decanter Swan

De Swan is gelanceerd in 2008, Deze karaf is ontworpen voor een enkele fles wijn. Dit pakket bevat een enkel stuk. Dit product is handgemaakt. Alleen met de hand wassen.

275,00 per karaf

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Handgemaakt, uniek design

8

Riedel Decanter Eve

De Eve-karaf is een eerbetoon aan de matriarch van de familie Eva Riedel, ontworpen door Maximilian Riedel in 2008. Elke Eve-karaf wordt vrij geblazen door een meester-glasblazer en is een uniek en functioneel kunstwerk.

275,00 per karaf

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Wetenschap is de basis voor Riedel glazen

Bij het ontwikkelen van een glas worden de ontwerpideeën van RIEDEL niet op een tekentafel geboren, maar door vallen en opstaan ​​gevormd met de hulp en steun van 's werelds grootste smaakpapillen. Een persoon die geïnteresseerd is in wijn wordt geleid door kleur, boeket en smaak, maar vaak wordt het glas niet beschouwd als een instrument om de boodschap van de wijn over te brengen. Door de jaren heen heeft RIEDEL interessante wetenschappelijke verklaringen gekregen waarom de vorm van een glas het boeket en de smaak van alcoholische dranken beïnvloedt. De eerste ontdekking werden gedaan onder het genot van wijn. Dezelfde wijn vertoonde totaal verschillende kenmerken wanneer hij in verschillende glazen werd geserveerd. De verschillen waren zo groot dat ervaren kenners werden doen geloven dat ze verschillende wijnen proefden. Het druivenras is de belangrijkste factor bij het bepalen van de relatie tussen fruit, zuurgraad, tannine en alcohol. Als volgende stap slaagde RIEDEL erin vormen te creëren waarin de wijn, gevinifieerd van specifieke druivenrassen leek te verbeteren. Daardoor begon Riedel de complexe rol te herkennen die maat en vorm spelen bij het overbrengen van de boodschap van een goede wijn.

 

 

Traditioneel werden alleen rijpe rode wijnen gedecanteerd om sedimenten en kristallen te scheiden van de wijn, echter hebben jonge wijnen ook baat bij karafferen van wijn.. Het versnelt namelijk het verouderingsproces van de wijn

Jonge wijnen smaken soepeler en ronder wanneer ze worden afgegoten, omdat blootstelling aan zuurstof de sulfiden in wijn verbrandt, die zijn ontworpen om de wijnen te beschermen naarmate ze ouder worden. Door het energetisch in een karaf te gieten, de wijn volledig en krachtig te beluchten, zul je een grotere aromatische expressie en meer karakter en complexiteit onthullen. Dus als je een fles in je kelder hebt waarvan je weet dat die met nog eens tien jaar rust zou verbeteren, maar je nu wanhopig wilt drinken, is het tijd om een ​​van de zeer functionele karaffen van RIEDEL te pakken te krijgen.   Hoe werkt "dubbel decanteren"? Door een intelligent ontwerp beluchten deze stukken uw wijn actief terwijl deze doorloopt om te gieten. De vormen bevatten luchtzakken die een vacuüm creëren dat zuurstof in de wijn laat stromen terwijl deze door de karaf reist. RIEDEL debuteerde in 2008 met hun eerste dubbele decanteerstuk, Eve, dat een selectie van decanters rond slangen op gang bracht. De Snake-serie is het perfecte instrument voor een intenser genot van jonge wijnen en voegt ongelooflijk theater toe aan uw eetomgeving. Ze combineren een spectaculair ontwerp met uitstekende functionaliteit, dus het decanteerproces wordt onderdeel van het plezier!

 

 

 

Even geduld a.u.b.