Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling

Macron en Rutte genieten van Franse wijn in Scheveningen

Het ultieme compliment:
Richeaume favoriet van Franse president Macron

Een groter compliment is nauwelijks denkbaar. Woensdag 24 juni jl. dineerde niemand minder dan de Franse president Macron in Scheveningen met premier Rutte. Tijdens het diner werd onder meer de Cuvée Tradition van ons biologische Provence-domein Richeaume geschonken. Die viel zo goed in de smaak, dat de president besloot een fles mee naar huis te nemen.

De Franse president was in Nederland om met Rutte te spreken over het economische steunpakket voor de Europese Unie van 750 miljard euro. Rutte nodigde Macron uit voor een privé-etentje bij Restaurant Cru in Scheveningen.


Liefde gaat door de maag

Wanneer je zo’n serieuze kwestie te bespreken hebt, kun je dat maar beter doen onder het genot van een goede maaltijd en een mooi glas wijn. Dat is aan Restaurant Cru wel toevertrouwd. Het hoge gezelschap werd door eigenaar Alain de Vries en chef Richard Plug onder meer verwend met Scheveningse haring, Veluwse reebok en hazelnootijs van de Grote Markt, zo verslaat AD Haagsche Courant.

Ook de wijn was tiptop in orde. Zo kregen de eminenties volgens de Telegraaf de Bourgondische rode Beaujolais L’Ancien van Jean-Paul Brun geschonken, gevolgd door de Tradition van Richeaume. Die laatste beviel Macron zo goed, dat hij een fles kocht om mee terug te nemen naar het Elysée.


Richeaume: unieke Provence van eigengereide wijnmaker

Sylvian HoeschSylvain Hoesch – wijnmaker van Domaine Richeaume – doet dingen graag op zijn eigen manier. Waar de meeste wijnboeren in de Provence zich bijvoorbeeld op rosé richten, is Sylvain ervan overtuigd dat zijn terroir perfect is voor serieuze rode kwaliteitswijnen.

Hij werkt biologisch en met extreem lage opbrengsten. Door wetgeving laat hij zich niet leiden. Liever maakt Sylvain de mooist denkbare wijn van zijn terroir, dan dat hij water bij de wijn doet voor een AOP-vermelding op zijn etiket. Zou dat rebelse karakter Macron hebben aangesproken? Of was het toch de verbluffende kwaliteit van Sylvains wijn?


Een productieve dag wordt afgesloten met bijzondere wijn

Vanuit Frankrijk kwam de Franse President Macron overgevlogen naar Nederland. De Franse president was afgelopen woensdag in Den Haag op werkbezoek om pittige gesprekken te voeren over het economische steunpakket met Minister President Mark Rutte. Aan het einde van een hectische dag wordt er gegeten in Scheveningen en genoten van o.a. Hollandse waren en sublieme Franse wijn. Een doordachte actie van Mark Rutte welke goed heeft uitgepakt, heel Nederland spreekt erover "Een rode wijn van Domaine Richeaume".

De wijn van Macron en Rutte

De wijn welke geleverd werd door een collega wijnhandel in Den Haag geniet momenteel veel aandacht, de eminenties genoten niet alleen van de rode Provence wijn maar ook van de Bourgondische Beaujolais L'Ancien van Jean-Paul Brun. Wanneer je zo’n serieuze kwestie te bespreken hebt, kun je dat maar beter doen onder het genot van een goede maaltijd en een mooi glas wijn. Dat is aan Restaurant Cru wel toevertrouwd. Het hoge gezelschap werd door eigenaar Alain de Vries en chef Richard Plug onder meer verwend met Scheveningse haring, Veluwse reebok en hazelnootijs van de Grote Markt, zo verslaat AD Haagsche Courant.

Bestel de wijnen gemakkelijk online

Is het water u al in de mond gelopen naar aanleiding van de bovenstaande berichtgeving? U kunt thuis ook genieten van deze heerlijke Franse rode wijnen uit de Provence en Bourgogne. Bestel ze vandaag nog online om morgen van deze Presidentele wijnen te genieten. Voor 17:00 besteld = morgen in huis en vanaf 35,- wordt er gratis binnen Nederland bezorgd! Meer lezen over de producenten? Klik hier voor Richeaume  of hier voor Jean-Paul Brun.

Even geduld a.u.b.