Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op flesinhoud
Zoek op beoordeling

Met trots presenteren wij u wijnhuis Cantine Due Palme. Cantine Due Palme is gelegen in Apulië (Apuglia) in Zuid-Italië. Het is een uitgestrekt gebied dat enorm in opkomst is. Cantine Due Palme is een schoolvoorbeeld van de regio. De continue hoge kwaliteit Negroamaro en Primitivo (druivensoorten) behoort al jaren tot onze meest verkochte wijnen. Laat u verleiden door de volle, fluweelzachte smaken en de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

Cantine Due Palme Salento Levro Chardonnay 2020

Wijn uit Italië - Apulië

De Levro wordt gemaakt van chardonnaydruiven. De wijngaarden liggen in Apulië, in het zuiden van Italië. De oogst vindt plaats in de nacht en vroege ochtend om de druiven zo koel mogelijk in de kelders te krijgen.

Cantine Due Palme Levro Negroamaro del Salento 2020

Wijn uit Italië - Apulië

De Levro wordt gemaakt van negroamarodruiven, de inmiddels bekendste druivensoort in de Zuid-Italiaanse wijnregio Apulië. De druiven worden rijp geplukt en vooral in de nacht en vroege ochtend. Zo worden de druiven koel aangeleverd in de kelder.

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.

7,5
Hamersma
2019
De Grote Hamersma: 7,5

Voor een weggeefprijs heeft u hier een prima Zuid-Italiaanse wijn vol donker fruit, met geuren van stoer leer, en met fijne tannine en inderdaad een prima huiswijn.

Cantine Due Palme Canonico Negroamaro del Salento 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Zwoel en rijk smakende rode wijn met een uitstekende prijs-plezierverhouding. Een van de meest gewilde wijnen in ons assortiment.

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano met kurk 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Onze meest succesvolle huiswijn uit Italië wordt almaar beter. Angelo Maci en zijn team maken een strenge selectie van negroamarodruiven en laten de wijn gisten met behoud van de rijpe druivenaroma's.

7,5
Hamersma
2019
De Grote Hamersma: 7,5

Voor een weggeefprijs heeft u hier een prima Zuid-Italiaanse wijn vol donker fruit, met geuren van stoer leer, en met fijne tannine en inderdaad een prima huiswijn.

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano zonder vooretiket 2019

Wijn uit Italië - Apulië

Zuid-Italië en met name de regio Apulië staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen.

Cantine Due Palme Rosato del Salento Rosalita 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Hoewel Italië samen met Frankrijk de grootste wijnproducent ter wereld is, wordt er maar heel weinig rosé gemaakt. Dat komt eigenlijk doordat de gemiddelde Italiaanse wijndrinker alleen maar rood of wit drinkt.

Cantine Due Palme Chardonnay del Salento Santa Caterina 2020

Wijn uit Italië - Apulië

De wijnstreek Puglia in Zuid-Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor het telen van witte druivensoorten. Toch slaagt de Cantine Due Palme erin om een heerlijke frisse chardonnay te maken.

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Villa Quinzio 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Zuid-Italië en met name de regio Apulië staan aan de vooravond van een grote kentering op wijngebied. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen.

Costa Negroamaro 2018

Wijn uit Italië - Apulië

Zuid-Italië en met name de regio Puglia staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen.

Cantine Due Palme Spumante Amaluna Extra Dry

Mousserende wijn uit Italië - Apulië

De succesvolle en innovatieve Apulië-producent Cantine Due Palme maakt een heerlijke frisse mousserende wijn van de negroamarodruif. Deze 'trots' van Apulië geeft met een normale vinificatie volle, krachtige rode wijnen maar door een vroege oogst, een directe persing en een gisting zonder schil maakt Due Palme er een witte 'spumante' van.

Cantine Due Palme Salento Domiziano Vino Bianco Pinot Grigio 2020

Wijn uit Italië - Apulië

Puglia dankt z’n reputatie met name aan zwoele, rijpe rode wijnen van inheemse druiven als negroamaro en primitivo. Als er witte wijn gemaakt wordt, is het meestal Trebbiano. Des te verrassender is deze Pinot Grigio van Due Palme.

Cantine Due Palme Salice Salentino Montecoco 2018

Wijn uit Italië - Apulië

Salice Salentino, met z’n rode kleibodems, warme klimaat en koelende zee-invloed, is een van de bekendste appellaties van de zuid-Italiaanse wijnregio Puglia. De DOC dankt haar reputatie aan haar elegante maar ook stevige rode wijnen van de negroamaro-druif.

Cantine Due Palme Squinzano Angelini 2018

Wijn uit Italië - Apulië

De gecontroleerde herkomstbenaming Squinzano - genoemd naar het gelijknamige stadje - ligt in het hart van Salento, tussen de steden Lecce en Brindisi. Deze fraaie volle rode wijn wordt gemaakt van 85% negroamarodruiven en 15% malvasia nera.

Perswijn
2018
Perswijn: 3,5 sterren

Kersen, likeur, peper, zoethout, zoetzuur, soepel, drop

Cantine Due Palme Primitivo del Salento Don Cosimo 2020

Wijn uit Italië - Apulië

De kwaliteit van wijnen uit het Zuid-Italiaanse Apulië gaat met sprongen vooruit, maar de erkenning als goede wijnregio gaat in Italië zelf minder snel. Dat komt door het vooroordeel van vele Noord-Italianen over de vermeend geringe kwaliteit van alle Zuid-Italiaanse producten.

Duepalme wijn kopen bij Appeldoorn

Koop voordelig uw wijnen van Azienda Cantine due Palme bij Wijnhandel Appeldoorn, dit wijnhuis uit Puglia is voor wijnliefhebbers het wijnhuis uit Zuid-Italië wat er toe doet. Het wijnhuis staat bekend om hun toegankelijke, smaakvolle en zachte wijnen. Van huiswijn tot dinerwijn, zij hebben het. Bestel vandaag en geniet morgen!

Wijnen uit Salento

Salento, een paradijs: Boerderijen, herenhuizen, landhuizen, historische gebouwen, kleine dorpjes, wachttorens langs de kusten, olijfbomen en... prachtige wijngaarden. Poëtisch, intiem, ingeklemd tussen twee zeeën, dit Zuid-Italiaanse paradijs is zowel eenvoudig als verfijnd.Sinds 1989, het jaar van oprichting, heeft Cantine Due Palme als hoofddoel de vinificatie van kwaliteitswijnen, geoogst uit de wijngaarden van enkel lokale druiven zoals Negroamaro, Malvasia Nera, Primitivo en Susumaniello.

 

Het verhaal van een man staat nooit buiten de omgeving waarin hij groeit. Angelo Maci is zeker geen uitzondering; integendeel. Door hem uit de diepten van Salento - waar hij in 1943 werd geboren - te ontwijken van de wijnranken en die fervente, beminnelijke gemeenschap zou hem elk vertrouwd referentiepunt ontnemen. Dat wil zeggen, de topos en humus, waarin zijn persoonlijkheid groeide. Het is de enige manier om de rol van de man te begrijpen; of beter gezegd, zijn gewaagde projecten en legitieme ambities. Cantine Due Palme is het verhaal van een droom; en de visie van deze man geboren in de derde generatie van een lokale wijnbouwfamilie die de wijnmakerij geërfd heeft en vervolgens zijn eigen grote passie en zijn liefde voor dit land investeerde. 'Om een ​​goede wijngaard te cultiveren, moet je eerst de man cultiveren. Wijn bestaat omdat er mensen zijn die de grond bewerken en druiven verzorgen, dag in dag uit ”, zegt president Maci.

Even geduld a.u.b.