Reichsrat von Buhl Pfalz Riesling Trocken 2020

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Naast het maken van wijnen van druiven uit eigen wijngaarden koopt het gerenommeerde Reichsrat von Buhl heel selectief in bij andere kwaliteitsbewuste druiventelers. Door druiven te kiezen uit verschillende delen van de Rheinpfalz kan Von Buhl elk jaar een heerlijke, ronde en zachte riesling presenteren.

Reichsrat von Buhl Pfalz Weissburgunder Trocken 2019

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Pinot blanc, pinot bianco en weissburgunder. Van oorsprong hetzelfde druivenras dat respectievelijk in Frankrijk, Italië en Duitsland is aangeplant. Toch zijn de verschillen groot. De druivenstok past zich namelijk aan de klimatologische omstandigheden van de wijnstreek en specifieke grondsoort aan.

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Riesling Trocken 2020

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Het kan maar duidelijk zijn: bij Reichsrat von Buhl in de Pfalz houden ze van droge wijn. De in Duitsland gebruikelijke aanduiding ‘trocken’ vinden ze eigenlijk nog niet streng genoeg.

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Spätburgunder Rosé 2020

Wijn uit Duitsland - Pfalz

‘Dry wines for sweet people’. Dat is de slogan van Reichsrat von Buhl in de Pfalz, omdat ze hier van droge wijnen houden. Écht droge wijnen. Deze Bone Dry Rosé bijvoorbeeld heeft maar 0,6 gr/L restsuiker – een verwaarloosbare hoeveelheid.

Reichsrat von Buhl Pfalz Armand Riesling Kabinett 2019

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Von Buhl staat bekend om hun droge Rieslings – ‘dry wines for sweet people’ is er niet voor niets het motto’. Een Riesling-assortiment zou echter niet compleet zijn zonder een goede Kabinett.

Reichsrat von Buhl Pfalz Spätburgunder Trocken 2016

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Kan Duitse Spätburgunder zich meten met het grote voorbeeld uit de Bourgogne? In deze prijsklasse is de Spätburgunder van Von Buhl smeuïger en ronder van smaak dan zijn Franse tegenhanger.

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut in geschenkdoos

Wijn uit Duitsland - Pfalz

 verkozen tot beste mousserende wijn van Duitsland  sekt van het hoogste niveau  gemaakt als champagne  ruikt en smaakt als een mooie champagne maar kost de helft Beste mousserende wijn van Duitsland; wat een eer en erkenning voor de nieuwe wijnmaker Matthieu Kauffmann!

Reichsrat von Buhl Pfalz Reiterpfad GG Riesling 2016

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Even geduld a.u.b.