Tenuta Olim Bauda Moscato d'Asti Centive 2020

Asti uit Italië - Piemonte

De populariteit van Moscato is de laatste jaren enorm toegenomen. Er wordt dan ook flink meer van geproduceerd dan vroeger. Veel van de wijnen zijn niet bijzonder goed of spannend.

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti La Villa 2019

Wijn uit Italië - Piemonte

De druiven van het perceel La Villa hebben een lange rijpingstijd nodig en worden pas in de eerste helft van oktober met de hand geplukt. Dino en Gianni Bertolino stellen zich ten doel een van de beste niet-houtgerijpte Barbera’s van de streek te maken, met maximale terroir- en druifexpressie.

Tenuta Olim Bauda Gavi 2020

Wijn uit Italië - Piemonte

De droge witte Gavi is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in het oostelijke deel van Piëmonte, zo’n 25 kilometer boven Genua. Een inmiddels populaire wijnstreek, niet in de laatste plaats door de makkelijk in het gehoor liggende en te onthouden naam!

Tenuta Olim Bauda Piemonte Chardonnay I Boschi 2019

Wijn uit Italië - Piemonte

Naast de vele autochtone druivensoorten die Italië rijk is, worden ook internationale rassen zoals chardonnay geteeld. Door de specifieke grondsoort en het microklimaat van dit deel van Piemonte is de chardonnay van Tenuta Olim Bauda sterk 'veritaliaanst' en onderscheidt zich van chardonnay uit andere delen van de wereld.

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Nizza 2017

Wijn uit Italië - Piemonte

De wijngaarden van Tenuta Olim Bauda liggen in Piemonte, in de herkomstbenaming Barbera d’Asti, volgens velen het beste gebied voor de barberadruif. Olim Bauda ligt bovendien in het warmste deel van de streek, zuidoostelijk van Asti.

31,20 per fles

Even geduld a.u.b.