«Ik heb de vogels in de wijngaarden altijd zorgvuldig bestudeerd, zij weten namelijk welke druiven smaakvoller zijn»

 

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint Jacques Mencia 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Ze bestaan: wijnen die dubbel zo goed smaken als de prijs doet vermoeden. Deze Saint Jacques uit Bierzo is er een van. Helemaal verwonderlijk is dat niet, want hij wordt gemaakt door een van de meest gerespecteerde en meest eigenzinnige wijnmakers van Spanje: Raúl Pérez.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Godello 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Als er iemand is die een bijdrage heeft geleverd aan de renaissance van de wijngebieden en druivenrassen van Noordwest-Spanje, is het wel de markante, innovatieve en eigenzinnige wijnmaker Raúl Perez.

Bodega Raúl Pérez La Del Vivo Godello 2019

Wijn uit Spanje - Bierzo

Deze Godello van het La Vizacaína project is houtgerijpt in 500 liter eikenhouten fusten en gedeelte in amfora gerijpt. De wijn is afkomstig van een enkele wijngaard van slechts 2ha.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína Las Gundiñas 2017

Wijn uit Spanje - Bierzo

Hoewel Raúl Pérez wijnen maakt in diverse delen van Spanje en bijvoorbeeld ook in Portugal en Zuid-Afrika, is zijn naam toch wel het meest verbonden met de noordwestelijke Spaanse streek Bierzo.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína La Vitoriana 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Als er iemand is die het unieke terroir van Bierzo op de kaart heeft gezet, is het wel Raúl Pérez. In zijn geboortedorp Valtuille de Abajo maakt hij naast zijn iconische Ultreia-reeks ook deze schitterende serie La Vizcaína.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína El Rapolao 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Raúl Pérez wordt niet alleen gezien als een van de grootste wijnmakers van Spanje, maar ook als pionier van de noordwestelijke streek Bierzo. Geboren en getogen in Valtuille de Abajo, is hij een van de experts op het gebied van het unieke Bierzo-terroir.

    Toon alle onderscheidingen

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína La Poulosa 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

De markante, eigenzinnige wijnmaker Raúl Pérez geniet een wereldwijde cultstatus vanwege zijn intuïtieve en minimalistische kijk op wijn maken plus zijn pionierswerk in zijn geboortestreek Bierzo. Raúl was namelijk een van de eersten om het unieke terroir van Bierzo tot expressie te brengen in zijn wijnen.

Raúl Pérez de producent in Bierzo voor wijn

Raúl Pérez Bodegas y Viñedos is geen allerdaagse bodega. Wijnmaker Raul PerezWijngaarden, wijnmerken, de soorten wijn ... ze veranderen allemaal voortdurend, afhankelijk van de aard en creativiteit van hun maker, de wijnmaker en oenoloog Raúl Pérez. Luis Gutiérrez, de rechterhand van Robert Parker's The Wine Advocate in Spanje, verteld hem dat Raúl een vrije geest is, hij doet en doet niet, hij gaat van hot naar her, hij stopt niet met uitvinden, hij stopt niet creëren, hij stopt niet met proeven, hij verandert en verandert keer op keer. Er worden witte en rode wijnen geproduceerd, met inheemse variëteiten en met een zeer beperkte productie, afhankelijk van de hoeveelheid geoogste druiven.

De Spaanse oenoloog verstaat zijn vak

Raúl Pérez neemt de natuur heel serieus. Zijn prioriteit is om de minimale invloed op de druif uit te oefenen, zo verstaat hij wijn. Het observeren van elk type bodem, elk individueel klimaat en de rijpingstijden van elke variëteit is de basis van zijn werk, een streven waarbij de wijn zichzelf kan uitdrukken zonder hem aan te raken, zonder enige toevoegingen die hem transformeren, de leiding nemen van het hout en elke wijnjaar overlaten om te wijzigen, waardoor niet-gestandaardiseerde wijnen worden bereikt. Deze manier van werken laat een onmiskenbare stempel achter op zijn wijnen, ideaal om te drinken vanaf het moment dat ze op de markt komen en die na 15 of 20 jaar op de fles karakter en frisheid blijven tonen.

Raul Perez Wijnen Bestellen?

De wijnen uit Bierzo van Raul Perez zijn o.a. hier verkrijgbaar, wilt u meer keuze uit andere wijnproducenten uit deze wijnstreek klik dan hier. U kunt de wijnen gemakkelijk online bestellen en wij leveren de wijnen vanaf €35,00 euro franco aan huis.

 

Even geduld a.u.b.