«Ik heb de vogels in de wijngaarden altijd zorgvuldig bestudeerd, zij weten namelijk welke druiven smaakvoller zijn»

 

Alle producten van Bodegas Raúl Pérez

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint Jacques Mencia 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Dieprood van kleur met paarse nuances, pittig fruitig van geur met verse kersen en wat vuursteen. De smaak zet fris en sappig in en eindigt met een fruitige afdronk en licht tannine.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Godello 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Fraaie droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, meloen, amandel en licht eiken in de geur. De smaak zet fris en krachtig in en eindigt met een lange en sappige aromatische afdronk.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína Las Gundiñas 2017

Wijn uit Spanje - Bierzo

Hoewel Raúl Pérez wijnen maakt in diverse delen van Spanje en bijvoorbeeld ook in Portugal en Zuid-Afrika, is zijn naam toch wel het meest verbonden met de noordwestelijke Spaanse streek Bierzo.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína La Vitoriana 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Dieprood van kleur, verfijnd van geur met florale nuances, kruiden, vuursteen en wat eikenhout. De elegante smaakstructuur eindigt aromatisch met milde tannine. Complexe rode wijn, jong gedronken prima bij kruidig lams- of rundvlees; na enkele jaren heerlijk bij wild.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína El Rapolao 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Helderrood van kleur; complex aroma met rijpe, kruidige tonen, leer en vuursteen. De smaakstructuur zet vol en krachtig in ontwikkelt een lange afdronk met rijpe tannine en veel aromatische lengte.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo La Vizcaína La Poulosa 2018

Wijn uit Spanje - Bierzo

Dieprood van kleur met wat ontwikkeling; krachtig van geur met rijp rood fruit, kruiden en nuances van leer. De smaakstructuur is vol, krachtig en in balans met milde tannine en een aanhoudende aromatische afdronk.

25,95 per fles

Bijzondere en houtgerijpte Godello wijn

Bodega Raúl Pérez La Del Vivo Godello 2019

Wijn uit Spanje - Bierzo

Deze Godello van het La Vizacaína project is houtgerijpt in 500 liter eikenhouten fusten en gedeelte in amfora gerijpt. De wijn is afkomstig van een enkele wijngaard van slechts 2ha.

Raúl Pérez is toonaangevend voor Bierzo wijn

Raúl Pérez Bodegas y Viñedos is geen allerdaagse bodega. Wijnmaker Raul PerezWijngaarden, wijnmerken, de soorten wijn ... ze veranderen allemaal voortdurend, afhankelijk van de aard en creativiteit van hun maker, de wijnmaker en oenoloog Raúl Pérez. Luis Gutiérrez, de rechterhand van Robert Parker's The Wine Advocate in Spanje, verteld hem dat Raúl een vrije geest is, hij doet en doet niet, hij gaat van hot naar her, hij stopt niet met uitvinden, hij stopt niet creëren, hij stopt niet met proeven, hij verandert en verandert keer op keer. Er worden witte en rode wijnen geproduceerd, met inheemse variëteiten en met een zeer beperkte productie, afhankelijk van de hoeveelheid geoogste druiven.

De Spaanse oenoloog verstaat zijn vak

Raúl Pérez neemt de natuur heel serieus. Zijn prioriteit is om de minimale invloed op de druif uit te oefenen, zo verstaat hij wijn. Het observeren van elk type bodem, elk individueel klimaat en de rijpingstijden van elke variëteit is de basis van zijn werk, een streven waarbij de wijn zichzelf kan uitdrukken zonder hem aan te raken, zonder enige toevoegingen die hem transformeren, de leiding nemen van het hout en elke wijnjaar overlaten om te wijzigen, waardoor niet-gestandaardiseerde wijnen worden bereikt. Deze manier van werken laat een onmiskenbare stempel achter op zijn wijnen, ideaal om te drinken vanaf het moment dat ze op de markt komen en die na 15 of 20 jaar op de fles karakter en frisheid blijven tonen.

Online Bierzo wijnen kopen

De wijnen uit Bierzo van Raul Perez zijn o.a. hier verkrijgbaar, wilt u meer keuze uit andere wijnproducenten uit deze wijnstreek klik dan hier. U kunt de wijnen gemakkelijk online bestellen en wij leveren de wijnen vanaf €35,00 euro franco aan huis.

 

Even geduld a.u.b.