Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Appeldoorn wijnproeverij

Wijnhandel Appeldoorn organiseert meerdere wijnproerijen per jaar. Dit is voor de u de ideale gelegenheid om uw smaakpapillen te prikkelen. Ontdek welke smaken u dit seizoen aantrekken en tevens ontzettend educatief.

Elke wijnproeverij in Velp wordt begeleid door onze geschoolde wijnadviseurs. Zij kunnen u gedurende de wijnproeverij begeleiden of meer informatie over een wijn geven wanneer gewenst. Hieronder ziet u welke proeverijen wij op korte termijn verzorgen.


Wijnproeverij @ TV Beekhuizen (alleen leden)

Op vrijdag 10 maart staat er wederom een wijnproeverij op de agenda. Deze wijnproeverij is een geweldige manier om meer te leren over wijn, zoals de verschillende smaken, geuren, druivensoorten en herkomst van wijn. U krijgt de kans om verschillende wijnen te proeven en uw smaakpapillen te trainen, waardoor u beter in staat bent om te bepalen welke wijnen u lekker vindt. Dit alles in een vertrouwde omgeving en ontspannen setting, tevens is het een uitgelezen mogelijkheid om leden te ontmoeten welke dezelfde interesses delen als u. De proeverijen op TV Beekhuizen zijn doorgaans drukbezocht en er kunnnen maximaal 60 mensen meedoen aan de wijnproeverij. Meld u uitsluitend aan via: horeca@tvbeekhuizen.nl

Datum
10-03-2023
Tijd
18:00 uur tot 21:00 uur

Meer informatie

Privé wijnproeverij organiseren

Naast dat wij onze open Appeldoorn wijnproeverij bieden wij u ook de mogelijkheid om tot het maximale aantal van 18 personen deel te nemen aan een wijnproeverij in ons proeflokaal. Het proeflokaal is gevestigd in "d" Oude Wijnkoperij te Velp. Hier wordt een proeverij verzorgd naar uw wens. Uiteraard bieden wij u graag verschillende suggesties om u op weg te helpen.

"d" Oude wijnkoperij anno 1897

Dit is het proeflokaal gelegen aan de Brugweg 15, hier is in het jaar 1897 Wijnhandel Appeldoorn opgericht door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de bourgeoisie), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en werd de zaak overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Sinds 2000 staat Arnoud Appeldoorn aan het roer, hij vertegenwoordigd de vierde generatie Appeldoorn.

Vijf dagen voor de bevrijding van de Duitse legertroepen is de Brugweg 15 geraakt door een verdwaalde fosforbom, hierdoor brande het gehele pand af. Dit is jaren later hersteld en inmiddels dient het pand als onze proeflokaal. De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik, daar is de opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen wordt er een fles uit dat jaar opengetrokken. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat.

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw proeverij aan.

Even geduld a.u.b.