Snel kiezen
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling

Wijnproeverijen bij Wijnhandel Appeldoorn


Najaarsproeverij

Coronaproof - proeven: Wij zijn achter de schermen druk bezig om op een verantwoordelijke manier onze najaarsproeverij te organiseren, echter gaat deze proeverij er anders uitzien dan u gewoonlijk van ons gewend bent.

Datum
29-10-2020
30-10-2020
31-10-2020
Tijd
00:00 uur tot 01:00 uur
00:00 uur tot 01:00 uur
00:00 uur tot 01:00 uur
Locatie
Restaurant The Hunting Lodge Rozendaal

Meer informatie

Whisky Nosing & Tasting

Whisky Nosing & Tasting bij Appeldoorn Elk jaar medio oktober / november organiseren wij een Whisky Nosing & Tasting, schrijft u zich nu in voor onze jaarlijkse Whisky Nosing & Tasting.

Datum
05-11-2020
Tijd
20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie
Brugweg 15, Velp
Prijs
€ 25,00

Lees verder en aanmelden

Wijnhandel Appeldoorn organiseert meerdere wijnproerijen per jaar. Dit is voor de U, de consument de ideale gelegenheid om uw smaakpapillen te prikkelen, kijken welke smaken u dit seizoen aantrekken en tevens ontzettend educatief. Elke wijnproeverij wordt begeleid door onze geschoolde wijnadviseurs. Zij kunnen u gedurende de wijnproeverij begeleiden of meer informatie over een wijn geven wanneer gewenst. Hieronder ziet u welke proeverijen wij op korte termijn verzorgen.

Privé wijnproeverij organiseren

Naast dat wij onze open wijnproeverijen hebben bieden wij u ook de mogelijkheid om tot het maximale aantal van 18 personen deel te nemen aan een wijnproeverij in onze proeflokaal, welke gevestigd in "d" Oude Wijnkoperij te Velp. Hier wordt een proeverij verzorgd naar uw wens. Uiteraard bieden wij U graag verschillende suggesties om u op weg te helpen.

"d" Oude wijnkoperij anno 1897

Dit is het proeflokaal gelegen aan de Brugweg 15, hier is 123 jaar geleden Wijnhandel Appeldoorn opgericht door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de bourgeoisie), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en de zaak werd overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Sinds 2000 staat Arnoud Appeldoorn aan het roer, hij vertegenwoordigd de vierde generatie Appeldoorn.

Vijf dagen voor de bevrijding van de Duitse legertroepen is de Brugweg 15 geraakt door een verdwaalde fosforbom, hierdoor brande het gehele pand af. Dit is jaren later hersteld en inmiddels dient het pand als onze proeflokaal. De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik, daar is de opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen wordt er een fles uit dat jaar opengetrokken. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat.

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw proeverij aan.

Even geduld a.u.b.