Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Appeldoorn wijnproeverij

Wijnhandel Appeldoorn organiseert meerdere wijnproerijen per jaar. Dit is voor de u de ideale gelegenheid om uw smaakpapillen te prikkelen. Ontdek welke smaken u dit seizoen aantrekken en tevens ontzettend educatief.

Elke wijnproeverij in Velp wordt begeleid door onze geschoolde wijnadviseurs. Zij kunnen u gedurende de wijnproeverij begeleiden of meer informatie over een wijn geven wanneer gewenst. Hieronder ziet u welke proeverijen wij op korte termijn verzorgen.


Wijnproeverij 2023

Wijnhandel Appeldoorn organiseert traditiegetrouw jaarlijks een wijnproeverij. Dit jaar zal de proeverij plaatsvinden op zondagmiddag 11 juni 2023. In de vorm van een zomerse wijnproeverij. U bent persoonlijk uitgenodigd voor ons proeffestijn op Kasteel Rozendaal. Op onze wijnproeverij kunt u nieuwe ontdekkingen binnen ons assortiment proeven en de meest recente oogst op kwaliteit beoordelen! De wijnproeverij vindt plaats in een informele setting. Proef meer dan 50 verschillende wijnen, leer de wijnboeren achter de flessen kennen en geniet van overheerlijke delicatessen door lokale ondernemers bereid.

Datum
11-06-2023
Tijd
14:00 uur tot 17:00 uur
Locatie
Het bezoekadres is Kasteel Rosendael (Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal).
Prijs
€ 15,00

Meer informatie

"d" Oude wijnkoperij anno 1897

Dit is het proeflokaal gelegen aan de Brugweg 15, hier is in het jaar 1897 Wijnhandel Appeldoorn opgericht door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de bourgeoisie), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en werd de zaak overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Sinds 2000 staat Arnoud Appeldoorn aan het roer, hij vertegenwoordigt de vierde generatie Appeldoorn.

Vijf dagen voor de bevrijding van de Duitse legertroepen is de Brugweg 15 geraakt door een verdwaalde fosforbom. Hierdoor brandde het gehele pand af. Dit is later hersteld en inmiddels dient het pand als het proeflokaal. De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik als opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal illustere wijnen uit het jaar dat hun kind geboren is. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en vervolgens tijdens een verjaardag of na het afstuderen geconsumeerd. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat. Wijnhandel Appeldoorn organiseert regelmatig wijnproeverijen. Dit is meestal voor groepen of horecagelegenheden. Enkele malen per jaar worden er wijnproeverijen georganiseerd. Heeft u zelf ideeën of plannen voor een wijnproeverij? Informeert u gerust naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag op weg!

Even geduld a.u.b.