Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Winemaker's dinner

Winemaker's dinner met wijnen uit vosne-romaneé 7 gangen tapas all-in €125,00 per persoon De kostbare wijnen van Robert Sirugue verkopen ieder jaar uit.

Datum
13-06-2022
Tijd
18:30 uur tot 22:30 uur
Locatie
Rosendaalsestraat 279, 6824 CH Arnhem
Prijs
€ 125,00

Lees verder en aanmelden


Privé wijnproeverij organiseren

Naast dat wij onze open wijnproeverijen hebben bieden wij u ook de mogelijkheid om tot het maximale aantal van 18 personen deel te nemen aan een wijnproeverij in onze proeflokaal, welke gevestigd in "d" Oude Wijnkoperij te Velp. Hier wordt een proeverij verzorgd naar uw wens. Uiteraard bieden wij U graag verschillende suggesties om u op weg te helpen.

"d" Oude wijnkoperij anno 1897

Dit is het proeflokaal gelegen aan de Brugweg 15, hier is 123 jaar geleden Wijnhandel Appeldoorn opgericht door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de bourgeoisie), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en de zaak werd overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Sinds 2000 staat Arnoud Appeldoorn aan het roer, hij vertegenwoordigd de vierde generatie Appeldoorn.

Vijf dagen voor de bevrijding van de Duitse legertroepen is de Brugweg 15 geraakt door een verdwaalde fosforbom, hierdoor brande het gehele pand af. Dit is jaren later hersteld en inmiddels dient het pand als onze proeflokaal. De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik, daar is de opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen wordt er een fles uit dat jaar opengetrokken. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat.

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw proeverij aan.

Even geduld a.u.b.