Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Appeldoorn wijnproeverij

Wijnhandel Appeldoorn organiseert meerdere wijnproeverijen per jaar. Dit is voor de u de ideale gelegenheid om uw smaakpapillen te prikkelen. Ontdek welke smaken u dit seizoen aantrekken en tevens ontzettend educatief.

Elke wijnproeverij in Velp wordt begeleid door onze geschoolde wijnadviseurs. Zij kunnen u gedurende de wijnproeverij begeleiden of meer informatie over een wijn geven wanneer gewenst. Hieronder ziet u welke proeverijen wij op korte termijn verzorgen.


Najaarsproeverijen 2024

Traditiegetrouw vinden de wijnproeverijen plaats in "d’Oude Wijnkoperij anno 1897” gelegen aan de Brugweg 15, daar waar Aart Arnoldus Appeldoorn 127 jaar geleden startte met de wijnkoperij. Er zijn dit jaar maar liefst drie proefsessies. Per sessie kunnen maximaal 50 proevers deelnemen.

Datum
23-10-2024 tot 26-10-2024
Locatie
Brugweg 15

Meer informatie

Whisky Nosing & Tasting 2024

Whisky Nosing & Tasting in 'd' Oude Wijnkoperij Geachte connoisseur, Graag nodigen wij u uit voor onze Whisky Nosing & Tasting 2024. Fysiek en zoals u van ons gewend bent in d'Oude Wijnkoperij.

Datum
07-11-2024
Tijd
19:30 uur tot 22:00 uur
Prijs
€ 29,50

Lees verder en aanmelden

"d" Oude wijnkoperij anno 1897

Dit is het proeflokaal gelegen aan de Brugweg 15, hier is in het jaar 1897 Wijnhandel Appeldoorn opgericht door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de bourgeoisie), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en werd de zaak overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Sinds 2000 staat Arnoud Appeldoorn aan het roer, hij vertegenwoordigt de vierde generatie Appeldoorn.

Vijf dagen voor de bevrijding van de Duitse legertroepen is de Brugweg 15 geraakt door een verdwaalde fosforbom. Hierdoor brandde het gehele pand af. Dit is later hersteld en inmiddels dient het pand als het proeflokaal. De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik als opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal illustere wijnen uit het jaar dat hun kind geboren is. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en vervolgens tijdens een verjaardag of na het afstuderen geconsumeerd. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat. Wijnhandel Appeldoorn organiseert regelmatig wijnproeverijen. Dit is meestal voor groepen of horecagelegenheden. Enkele malen per jaar worden er wijnproeverijen georganiseerd. Heeft u zelf ideeën of plannen voor een wijnproeverij? Informeert u gerust naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag op weg!

Even geduld a.u.b.