Snel kiezen
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling

Churchill's Dry White Port 50cl

White Port uit Portugal - Douro

Een verfijnde, cognackleurige witte port; gevolg van tien jaar houtrijping. De smaak is vol, droog en nootachtig. Deze elegante port is licht gekoeld erg lekker als aperitief.

Flesinhoud: 500 ml

17,95

Vanaf 12 flessen 16,45 per fles

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port

Ruby Port uit Portugal - Douro

Fraaie port met een robijnrode kleur en de geur van rijp donker fruit. De smaak is krachtig, pittig en mildzoet. Heerlijk als aperitief maar ook erg lekker in combinatie met stokbrood en kaas.

12,40

Vanaf 12 flessen 11,37 per fles

Churchill's Port & Wine Company Tawny Port

Tawny Port uit Portugal - Douro

Verfijnde rode port met de geur van chocola en een zachte, klassieke smaak. Lekker als aperitief maar ook heel goed te combineren met kaas of noten.

12,40

Vanaf 12 flessen 11,37 per fles

Churchill's Tawny Port 10 years old 50cl

Tawny Port uit Portugal - Douro

Klassieke, steenrode port voor fijnproevers, met de geur van gedroogd fruit, ceder en kruiden. De smaak is zacht en verfijnd en past erg goed bij stokbrood met kaas of noten.

Flesinhoud: 500 ml

24,65

Vanaf 12 flessen 22,60 per fles

Churchill's Tawny Reserve Port

Tawny Port uit Portugal - Douro

Ruim vijf jaar op hout gerijpte rode port, met een volle, zoete smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met noten of stokbrood met pittige kaas.

15,95

Vanaf 12 flessen 14,62 per fles

Quinta do Crasto Colheita Port 2001

Colheita uit Portugal - Douro

Complexe port met het aroma van vijgen, kruiden, noten en jam-achtig fruit. De elegante, zachte smaak past heel goed bij verfijnde kaas, noten en gedroogde vruchten.

38,40

Vanaf 12 flessen 35,20 per fles

Quinta do Crasto Finest Reserve Port

Ruby Port uit Portugal - Douro

Dieprode jonge port met een krachtige, fruitige geur. De smaak is vol, zacht en intens. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij pittige kaas.

11,65

Vanaf 12 flessen 10,68 per fles

45,00

Vanaf 12 flessen 41,25 per fles

Quinta do Crasto Vintage Port 2016

Vintage Port uit Portugal - Douro

Fraaie, complexe vintage port uit wijd gedeclareerd oogstjaar 2016. Dieprood van kleur. De geur is uitgesproken, met aroma's van bessen, pruimen en vijgen. De smaakstructuur is krachtig, vol en complex, met verfijnde tannine.

39,95

Vanaf 12 flessen 36,62 per fles

Dourovallei waar Port vandaan komt

Port

Veel van de kwaliteitsporten vindt u in ons diverse assortiment. Door de jaren heen hebben wij bijzondere Colheita en Vintage port weten te verzamelen in onze kelder onder de winkel. Ook vindt u bij ons een grote aanbod aan diverse Ruby, Tawny, 10/20/30/40 jaar oude port, LBV, Crusted of white port. 

In onze winkel liggen diverse porthuizen opgeslagen zoals o.a: Niepoort, Ramos Pinto, Barros, Krohn, Taylor's, Fonseca, Quinta do Crasto en Quinta do Vesuvio.

Wilt u meer weten over Port, scroll dan helemaal naar onderaan de pagina!

Besteld u voor 16:00 dan heeft u het de volgende dag nog in huis! Port is geweldig om zelf van te genieten of leuk om cadeau te geven, omdat (mits goed bewaard) het ontzettend lang kan rijpen op de fles!

 

Ontstaan van Port
Port dankt haar naam aan de nabijgelegen havenstad Porto en wordt gemaakt van druiven, de wijngaarden moeten allemaal aangeplant staan aan de oevers van de Douro rivier. Doordat er aan de most alcohol wordt toegevoegd stopt de vergisting voortijdig en zo behoudt de uiteindelijke port zijn restsuikers en-alcoholpercentage(18-20%). Port kan genuttigd worden als aperitief of digestief.
Portugal heeft dus een alleenrecht op Port zoals Frankrijk dat heeft met Champagne.

Soorten Port
Port is er in alle soorten en maten. Het betreft bijna altijd een blend van jaargangen, druiven en wijngaarden. De wijnmaker heeft de keuze om een Ruby of Tawny te maken maar kan er ook voor kiezen om LBV, Colheita of Vintage port te vinifiëren.

Ruby Port
Dit is een jonge Port welke een minimale rijping (2 á 3 jaar) ondergaat. Het is een echte aperitief Port van verschillende druivenrassen en jaren. Deze Port wordt op het fruit gemaakt en is de meest frisse stijl die er is.

Tawny Port
Door een langere rijping is de Tawny Port dieper en rijker van smaak dan van de Ruby Port. Een goede Tawny Port herken je aan een nummer fles, dat staat voor het aantal jaar dat de fles gerijpt heeft voordat hij op de markt kwam. Vaak wordt Tawny gemaakt van druiven uit verschillende oogsten en soms van verschillende oogstjaren.

Colheita Port
Colheita is altijd een Tawny Port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 7 jaar maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voordat het op de markt gebracht wordt. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.

Late Bottled Vintage Port
Late Bottled Vintage (LBV) is een variant op vintage port. Net als die laatste is LBV een port van één oogstjaar. LBV krijgt echter een langere houtrijping, die vier tot zes jaar kan duren. Hij ontwikkelt zich daardoor sneller en is bij de late botteling (waar de naam naar verwijst) volledig op dronk.

Vintage Port
Een Vintage Port is de meest prestigeuze port die er bestaat, Het wordt alleen geproduceerd wanneer het een uitzonderlijk goede portjaar is geweest en is afkomstig van de beste wijngaarden. Een vintage port moet de tijd krijgen om zichzelf te ontwikkelen,  ze zijn vaak pas op dronk na 15 á 20 jaar en nemen na die tijd nauwelijks in kwaliteit af.

Even geduld a.u.b.