Cursusdata (dinsdagen) 2024:

Dinsdag 1 oktober 2024
Dinsdag 15 oktober 2024
Dinsdag 29 oktober 2024
Dinsdag 12 november 2024
Dinsdag 26 november 2024
Dinsdag 10 december 2024 (reservedatum)

icon

SDEN 2 Wijnoorkonde
Basis wijncursus

Beste wijnliefhebber,
Heeft u altijd al meer willen weten over wijn dan u reeds weet? Zoals bijvoorbeeld welke druivenrassen er zoal aangeplant staan over de hele wereld, welke druivenrassen typerend zijn voor een gebied en welke stijlen die druivenrassen dan hebben. Of wilt u uw eigen smaak leren ontdekken en een gedegen basiskennis opdoen? Dat kan, in 5 avonden willen wij  u graag beter kennis laten maken met deze eeuwenoude "drank van de goden" : wijn!

Registervinoloog van de Wijnacademie

Registervinoloog van de Wijnacademie

Ambassadeur van ons bedrijf en tevens drager van de prestigieuze titel: Register Vinoloog van de Wijnacademie(SDEN4) is Henk Blom. Ooit begonnen als liefhebber en uiteindelijk in extase geraakt met "wijn". Als geen ander kan en wilt Henk u alles over wijn vertellen.. Hij legt duidelijk en eenvoudig uit, geen vraag is hem te moeilijk en hij brengt een groep leuk bij elkaar middels de informele sfeer.

SDEN 2 Wijncursus in Duiven

SDEN 2 Wijncursus in Duiven

Het Blomslokaal is een prachtig gelegen proefruimte in Duiven waar u in een gezelschap tot veertien terecht kunt voor de SDEN 2 wijncursus. Henk laat u graag kennismaken met de vele nuances van wijn, educatief met aandacht voor achtergronden en geschiedenis. Dit in een gezellige ambiance met stokbrood en hapjes. Henk leest de stof niet op maar hij is een echte verhalen verteller met hier en daar een leuke anekdote.

Voor wie is deze wijncursus (SDEN 2/Wijnoorkonde) geschikt?
Voor wijnliefhebbers, horecamedewerkers / medewerkers in de wijnbranche maar in ieder geval voor iedereen die passie heeft voor een goed glas wijn. Of u nu wat meer of wat minder van wijn weet, U bent van harte welkom! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Hoe wordt wijn gemaakt. Geschiedenis en het proces van vinificatie. Welke factoren zijn van invloed op de kwaliteit
  • Het (leren) proeven van wijn (kleur, geur en smaak)
  • De verschillende druivenrassen
  • De belangrijke wijngebieden over de gehele wereld
  • Belangrijkste kwaliteitsindeling/wijnwetgeving
  • Klimaat, bodem en wijngaard
  • Omgaan met wijn en wijn/spijs combinatie
  • Informatieve en erg gezellige avonden, interactief en ondersteund met beeldmateriaal

Locatie: Blomslokaal, Ploenstraat 62, 6921 PN, Duiven.
Inloop 19:15 uur, start 19:30 uur. Einde circa 22:00 uur, met even na proeven tot 22:30 uur (einde)

Na afloop van de cursusdagen heeft u zelf de mogelijkheid om u op te geven voor het wijnexamen SDEN 2. Voor dit examen vormt het goed bestuderen van de lesstof de basis. Deelnemen aan het examen is geheel vrijblijvend en geschiedt op eigen kosten.

De kosten voor de 5 lesavonden inclusief lesmateriaal en het fraaie cursusboek “Ik Weet Meer Van Wijn” bedragen €315,- Iedere avond worden ca 10 wijnen geproefd en behandeld. *De cursus gaat door bij een minimum aantal van 10 personen.

Met vriendelijke groet,

Team Appeldoorn & Henk Blom

Even geduld a.u.b.