Islay whisky

Islay whisky komt van het eiland Islay aan de Schotse westkust. Denk aan Ardberg Uigeadail, Ardberg Corryvrecken, Mac Talla Terra whisky en Ileach whisky. Laatstgenoemde heeft nog steeds iets mysterieus aangezien niemand exact weet van welke distillerij het komt. Turfachtige smaak, eikenhout, kruiden en licht ziltig van het zeezout. Een zeer populaire whisky.

Arran whisky

Arran whisky komt van het eiland Arran. Mooie single malt whisky die is gerijpt in voormalige bourbonvaten. Hierdoor krijgt de whisky een mooie gelaagdheid en complexiteit die je niet snel ergens anders vindt voor deze prijs. Arran whisky is zeer populair en een van onze meestverkochte whisky's.

Campbeltown whisky

Campbeltown whisky komt van het 'vasteland' van Schotland. Campbeltown is een klein dorpje op het schiereiland Kintyre. Hier komt een van de bekendste whisky soorten ter wereld vandaan: Springbank whisky. Een familiebedrijf dat haar whisky nog maakt zoals 200 jaar geleden. Met hart voor haar whisky en Campbeltown als gemeenschap. De andere bekende Campbeltown whisky is Glen Scotia whisky. Glen Scotia word al sinds 1832 gemaakt. Glen scotia whisky kopen kan makkelijk en snel bij Appeldoorn.nl.

Macnair's whisky

Macnair's whisky is een Speyside whisky. Doorgaans gerijpt in sherryvaten, en vaak gecombineerd met fruitige aroma's van appel, peer, honing, vanille en kruiden. De Macnair's whisky die wij bij Appeldoorn verkopen is ook op sherryvaten gerijpt en bezit mooie aroma's en smaken van turf, rook, gember, met een afdronk die zoetig en kruidig voelt.

Japanse whisky

Japanse whisky kopen? Bij Appeldoorn hebben we meerdere Japanse whisky soorten als Yamazaki whisky, Hakushu whisky, Hibiki Japanese harmony, Nikka whisky en meer.

Japan heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een waar whiskyland. Veelal geïnspireerd op Schotse whisky, maar Japanse whisky weet toch een eigen karakter te ontwikkelen.

Fles whisky versturen

Wil je een fles whisky versturen, als cadeau, relatiegeschenk of misschien naar jezelf? Wijnhandel Appeldoorn verstuurt je whisky of wijn makkelijk en snel. Bestel vóór 17:00 uur en je bestelling wordt vandaag nog op de post gedaan. Vanaf 35 euro gratis verzending.

Whisky bestellen of een fles whisky versturen kan soms een uitdaging zijn. Wil je meer informatie over de whisky in onze webwinkel of wil je hulp bij het kiezen, kijk dan op onze contact pagina, bel naar 026-3646873 of mail naar info[at]appeldoorn.nl.

Whiskyglas

Een goede whisky drink je het best uit een whiskyglas. Een whiskyglas kopen kan bij Appeldoorn Velp. Riedel heeft mooie whiskyglazen die jouw favoriete whisky het best tot hun recht laten komen.

Bekijk ons assortiment glazen en zoek naar een goed whiskyglas.

Blended whisky

Blended whisky wordt gemaakt van een blend van whisky's, oftewel een mix. Dit kan gaan om verschillende whisky soorten, van verschillende producenten. Het kan echter ook aanduiden dat de whisky is gemaakt van verschillende soorten graan, zoals maïs, tarwe of gerst.

De blended whisky wordt gemixt om verschillende smaken en karaktereigenschappen van verschillende whisky soorten met elkaar te mengen, zodat ze elkaar aanvullen. Een minder charmante uitleg is dat blended whisky vaak ook goedkoper is om te produceren dan een single malt whisky.

Whisky of whiskey?

Whisky of whiskey? Wat is het verschil? Ten eerste is de gebruikelijke spelling in het Nederlands 'whisky', zonder -ey. Whisky komt uit Schotland en wordt zowel in Nederland als schotland als whiskey geschreven.

Whiskey bestaat echter ook. Whiskey is de schrijfwijze in Ierland en de Verenigde Staten van Amerika. Zie je dus een fles whiskey, dan zal het waarschijnlijk Amerikaanse of Ierse whiskey zijn.

In het kort: whisky of whiskey? Antwoord: whisky. Tenzij het om specifieke Ierse whiskey of Amerikaanse whiskey gaat.

Vanaf €35 gratis thuisbezorgd. Vóór 17:00 uur besteld, vandaag verzonden

Even geduld a.u.b.