icon

Het kleine familiedomein Sabaté i Coca, 40 kilometer ten oosten van Barcelona, maakt onderscheidende mousserende wijn in Penedès. Geen Cava? Nee! Want Cava zegt iets over de productiemethode, maar niet per definitie over terroir of kwaliteit. Dat doet Corpinnat, de wijnen van Sabaté i Coca wel.

Het domein is dan lid van Corpinnat, een vereniging van producenten die mousserende Penedès van uitzonderlijke kwaliteit maken, van biologische en hand geoogste druiven.

Drink kwaliteit, drink Corpinnat

CORPINNAT is een collectief merk van de Europese Unie dat is opgericht om mousserende wijnen te maken van hoge kwaliteit. Verplicht in het hart van de Penedès, van 100% biologische druiven, welke allemaal handgeoogst zijn en volledig gevinifieerd op het terrein van de Bodega. Geen gesjoemel is mogelijk en er wordt strikt gehandhaafd.

Corpinnat uitzichtEen bewuste keuze

Het Corpinnat gebied is de bakermat van bijzondere mousserende wijnen in het wijnbouwgebied Penedès, ten zuiden van Barcelona. Het klimaat, de bodem, het landschap en een ruime ervaring in het telen van wijnstokken bevorderen de optimale omstandigheden in dit gebied voor de productie van wijnen met elk een uniek karakter.

 

Wijngaard bij daglichtToewijding aan kwaliteit

Corpinnat wordt gevinifieerd op het eigen terrein van de Bodega, wat waarde toevoegt aan het ambacht van de wijnmaker en de stijl en kwaliteit van de wijnen van oorsprong garandeert. Klimaat, bodem en de traditionele Corpinnat druivenrassen verzorgen deze mousserende wijnen een rijpingscapaciteit die altijd langer dan 18 maanden zal zijn. Daarnaast zijn er nog uniekere Corpinnat wijnen welke zelfs 30 maanden of tot 60 maanden rijping ondergaan.. Dit is het bewijs van de inzet van Corpinnat wijnhuizen met een lange rijping.

Even geduld a.u.b.