De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. Door het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de chardonnaydruif, qua klimaat en bodem, wordt deze druif vaak voor de vinificatie van witte wijn gebruikt. Het is een vroegrijpe druif die resistent is tegen kou en ook tegen warmte kan. De chardonnay druif wordt veel gebruikt voor zowel stille wijn als mousserende wijn. Chardonnay is verwant aan de Bourgogne- en Champagnedruif Pinot Blanc, maar heeft een heel andere smaak. Hieronder vindt u ons uitgebreid assortiment aan wijnen gemaakt van de chardonnay druif.
Zuid-Franse witte wijn met een korte houtrijping: een typische, fruitige chardonnay met een sappige, volle smaak. Heerlijk bij koude schotels, visgerechten en salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Arnoud Appeldoorn
"De hele serie van Le Jade is voortreffelijk. Maar de chardonnay springt er voor mij echt uit." Lees meer
Verleidelijke, volromige witte Bourgogne met een gelaagde geur van perzik, grapefruit, hazelnoot en rokerig eiken. De smaak is krachtig en vol met rijp citrusfruit en evenwichtige zuren. Lange afdronk met roomboter en citroenschil. Prachtig bij tagliatelle met zeevruchten, gevogelteragout of gebakken shiitake met cashewnoten en sojasaus.
Domaine Thierry Drouin bevindt zich in Vergisson, in het hart van de zuidelijke Mâconnais. Maar liefst zeven van de tien hectaren wijngaarden die het wijngoed bezit, zijn geclassificeerd als Pouilly-Fuissé. De Drouins hebben dus wel kaas gegeten van het maken van deze chique witte Bourgogne.
Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.
Goed gemaakte wijn met wit fruit, een hint van vanille, filmende romigheid en fijne kruidigheid. Visje erbij en het is feest.
Fraai getypeerde witte Bourgogne met een sprekende geur van appel, meloen, room en brioche. De smaak is vol en soepel met een opwekkende frisheid. Elegante afdronk met tonen van boter en toast.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
"Eerder verfijnd dan flamboyant. de Septembre cuvee combineert druiven uit twee regio’s: zo’n 65 % uit de Côte d’Or voor frisheid, elegantie en mineraliteit..." Lees meer
Vriendelijke, volle witte wijn met een open geur van appel, peer, meloen en amandel. Toegankelijk en soepel van smaak met milde zuren. De finale is heerlijk fruitig en elegant. Om zo te drinken en culinair multi-inzetbaar.
De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw.
Prachtige witte Bourgogne met een open geur van appel, citroen, brioche en licht eiken. Vol en romig in smaak met puur citrusfruit en levendige zuren. De finale is aanhoudend met tonen van toast en boter.
Volle, aromatische witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van toast, eiken en rijp geel fruit. De volle, evenwichtige en sappige smaak past heel goed bij vis, kip en zomerse salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
"Bij ons op de hoek zit in een Italiaans restaurant, tijdens een avond overwerken kwam hij ons verwennen met een pastagerecht met diverse schaal -en schelpdieren..." Lees meer
Klassieke witte bourgogne met een lichte eikenhoutrijping en een ronde, volle smaak.
Verfijnde Franse chardonnay met de geur van rijp geel fruit, amandel en milde eikenhoutnuances. De volle, ronde smaak matcht goed met vis, kip of kalfsvlees.
Verleidelijke, eikengerijpte Chardonnay met een verfijnde geur van gekonfijte citroen, mango, ananas en lichte toast. De smaak is vol en intens met puur exotisch fruit en evenwichtige zuren. In de finale tonen van roomboter en geroosterde noten.
Volle, romige witte wijn uit Zuid-Afrika, gerijpt op Frans eiken. De frisse, zachte smaak combineert goed met vis en gevogelte. Ook erg lekker bij pasta carbonara.
Krachtige, droge witte wijn uit Frankrijk, met een verfijnd aroma van eiken en tropisch fruit. De volle, krachtige smaak past goed bij gegrilde of gekruide vis of kalfsvlees met champignons of roomsaus.