De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. Door het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de chardonnaydruif, qua klimaat en bodem, wordt deze druif vaak voor de vinificatie van witte wijn gebruikt. Het is een vroegrijpe druif die resistent is tegen kou en ook tegen warmte kan. De chardonnay druif wordt veel gebruikt voor zowel stille wijn als mousserende wijn. Chardonnay is verwant aan de Bourgogne- en Champagnedruif Pinot Blanc, maar heeft een heel andere smaak. Hieronder vindt u ons uitgebreid assortiment aan wijnen gemaakt van de chardonnay druif.
Volle, aromatische witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van toast, eiken en rijp geel fruit. De volle, evenwichtige en sappige smaak past heel goed bij vis, kip en zomerse salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
"Bij ons op de hoek zit in een Italiaans restaurant, tijdens een avond overwerken kwam hij ons verwennen met een pastagerecht met diverse schaal -en schelpdieren..." Lees meer
Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.
De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw.
Zuid-Franse witte wijn met een korte houtrijping: een typische, fruitige chardonnay met een sappige, volle smaak. Heerlijk bij koude schotels, visgerechten en salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Arnoud Appeldoorn
"De hele serie van Le Jade is voortreffelijk. Maar de chardonnay springt er voor mij echt uit." Lees meer
Goed gemaakte wijn met wit fruit, een hint van vanille, filmende romigheid en fijne kruidigheid. Visje erbij en het is feest.
Toegankelijke en veelzijdige witte wijn met een pure geurexpressie van perzik, abrikoos, meloen en toast. Sappig en vol in smaak met een goede fraîcheur. De finale is aanhoudend met rijp geel fruit en een lichte amandeltoets. Perfect als aperitief, of bij (vis)salades, kip of wit vlees.
Zuid-Franse witte wijn met een aroma van groene appel, boter en eiken. De smaak is vol, krachtig en fris. Uitstekend bij pasta, vis, mosselen, garnalen en rivierkreeftjes.
Volle, romige witte wijn uit Zuid-Afrika, gerijpt op Frans eiken. De frisse, zachte smaak combineert goed met vis en gevogelte. Ook erg lekker bij pasta carbonara.
Citroengeel gekleurde wijn met een gelaagde geurexpressie van gele perzik, meloen, gekonfijte limoen, dille en toast. Krachtig, vol en romig in smaak met verfrissende zuren. Rijp geel fruit en rokerig eiken in de lang aanhoudende finale.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
Oogstjaar: 2019
"Krachtige Chassagne-Montrachet wijn met een fijne terroirexpressie en een lage zuurgraad. De wijn is complex en zeer aangenaam om nu al te drinken..." Lees meer
Elegante en mooi getypeerde Chardonnay met de geur van gekonfijte citroen, meloen, appel en toast. Toegankelijk, vol en soepel van smaak met rijp geel fruit en verfrissende zuren. De finale is mild, sappig en licht boterig.
Prachtige, roomzachte droge witte wijn met een verfijnde geur van meloen, perzik, citroen en brioche. De smaak is vol en sappig met rijp geel fruit en een opwekkende frisheid. Aanhoudende finale met nuances van roomboter en toast.
Italiaanse witte wijn met een aroma van appel en perzik en een krachtige, evenwichtige smaak. Past heel goed bij antipasti en vis, maar ook bij pasta met vis of carbonarasaus.
Complexe, rijke chardonnay met de geur van toast en rijp geel fruit. De smaak is krachtig en elegant. Lekker bij vele voorgerechten met vis, maar ook heerlijk bij verfijnde paté.
Prachtige witte Bourgogne met een open geur van appel, citroen, brioche en licht eiken. Vol en romig in smaak met puur citrusfruit en levendige zuren. De finale is aanhoudend met tonen van toast en boter.
Frisse, sappige droge witte wijn met appel en vers fruit in het aroma en een soepele en aangename smaakstructuur. Heerlijk doordrinkbaar met veel fruit in de afdronk. Prima aperitief, maar ook goed te combineren met kleine hapjes vooraf of bij lichte visschotels.