Domaine de Pallus Chinon Cabernet Franc 2021

Ultieme Franse brasseriewijn met fruitige aroma’s van kers, pruim, cranberry en grafiet. De smaak is fris en hartig met klein rood fruit en soepele tannine. Elegante afdronk met nuances van laurier en ceder.

8,5
Hamersma
2020
De Grote Hamersma: 8,5

Rode Loire: je houdt er van of je haat ’t. Wij beminnen rode loires hartstochtelijk, en zeker een fijn exemplaar als deze.

16,95

Vanaf 12 flessen 15,54 per fles

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Domaine de Pallus Chinon Les Pensées de Pallus 2017

Verfijnde, volle rode wijn met een ingetogen geur van zwarte bes, pruim, potloodslijpsel en beschaafd eiken. Vol, sappig en intens van smaak met opwekkende zuren en stevige, ronde tannine. De afdronk is aanhoudend met toast en notigheid.

90
Vinous
2018
Vinous: 90 punten

This is very much a wine of its vintage but has remarkable freshness and a sense of crunch adding tension. Long length. It's ready to drink but has a decade of evolution.
91
James Suckling
2017
JamesSuckling.com: 91 punten

Aromas of cracked pepper, bark, blackberries, cloves and blackcurrant leaves. It’s medium-bodied with vibrant acidity and fine tannins. Fresh and peppery. Drink or hold.
90
Vinous
2017
Vinous: 90 punten

Refined and light-bodied, creating a harmonious package. Red cherries and violets are wrapped up in the silky midpalate, which offers density without weight and very finely textured tannins.
91
Parker
2017
The Wine Advocate: 91 punten

This is an excellent, nervy and stimulating Chinon from Bertrand Sourdais.

22,80

Vanaf 12 flessen 20,90 per fles

Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Domaine de Pallus Chinon Messanges Rouge 2019

Volrood van kleur met wat paars; fruitig van geur met nuances van frambozen en kersen en wat leer en laurier. De evenwichtige smaak zet vol, rond en soepel in en eindigt met een lichte en rijpe tannine in de afdronk.

14,5
Perswijn
2019
Perswijn: 14,5 punten

Kruiden en pruimen, kersen, paprika, stevig, sap, goede zuren, opwekkend
Telegraaf
2019
Telegraaf:

Barst van de typische Chinon-kenmerken als bosaardbeien, viooltjes en een beetje eucalyptus.
9
Hamersma
2019
De Grote Hamersma: 9

Chinon met een glimlach op de lippen. Bessen. Kersen. En een zoetje. Een groentje. Sappig en nergens streng. Doordrinken is de message.
89
Vinous
2018
Vinous: 89 punten

Bright, lively and easy-drinking. Floral, herbal and spicy aromas, including notes of thyme and bay leaf. On the palate, ripe blackberry and cherry and notes of olive and black tea.

14,20

Vanaf 12 flessen 13,02 per fles

Domaine de Pallus

Domaine de Pallus heeft een unieke ligging in de appellatie Chinon. In feite is het omgeven door wijngaarden op de middelste helling die als het beste deel van de appellatie wordt beschouwd. Gelegen in de Loire-vallei, bezit de prestigieuze appellatie Chinon 2500 hectare aan Cabernet Franc-druiven. Cravant les Coteaus is een Frans dorp dat 750 hectare van deze appellatie omvat, maar slechts 70 hectare ligt in de heuvels. Domaine de Pallus heeft 12 van de 70 hectare die als grand cru worden beschouwd. Vanaf 2005 werkt Bertrand Sourdais, de vijfde generatie van het Domaine van Pallus-wijnbouwers, om de charme en het historische erfgoed van de Cabernet Franc in zijn wijnen te laten zien.

Terroirwijn van Bertrand Sourdais

Om de hoogste wijnkwaliteit in zijn wijnen te bereiken, wordt er rekening gehouden met drie belangrijke elementen, namelijk de druivenvariëteit, het werk aan het terroir en een constante aanpassing aan de jaargang, lees weersomstandigheden. De Cabernet Franc heeft zijn perfecte terroir gevonden om zich te ontwikkelen in Cravant les Coteaux. Zijn subtiele aroma's van rood fruit en zachte tannines dragen bij tot zijn erkende prestige. Op Domaine de Pallus spannen zij zich in om alle echtheid en geweldige kwaliteit van deze unieke wijnsoort te behouden en te behouden.

Op Domaine de Pallus is besloten om de bodems op een ecologische manier te gaan bewerken, niet alleen omdat we het ecosysteem moeten respecteren, maar ook omdat we van mening zijn dat het bewerken van de bodem op deze manier de beste keuze is om de genetica van onze bodems in onze druiven te verwerken. Bertrand Sourdais zorgt tijdens de hele biodynamiek voor zijn terroir met natuurlijke behandelingen zoals de 500-behandeling en zijn eigen compost. Omdat elk jaar weer anders is, bewerkt Domaine de Pallus zijn wijnstokken afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo worden de werkzaamheden van het groen snoeien eerder gedaan en is het dunner worden van de trossen ernstiger in een droge oogst. Elke taak wordt in realtime beslist om het welzijn van de wijnstok te behouden en de kleine dingen in elke oogst te waarderen.

Pallus wijn Bestellen

De biodynamische Loire wijnen van Domaine de Pallus zijn in onze webshop eenvoudig te bestellen, u profiteert van gratis thuisbezorging en u kunt uit een ruim assortiment Cabernet Franc wijnen kiezen. Vandaag besteld voor 17:00 is vandaag verzonden.

Even geduld a.u.b.