Franciacorta maakt de meest bijzondere mousserende wijnen van Italië en kent sinds 1955 een DOCG status. Het gebied ligt een steenworp afstand van Milaan en grenst aan het Iseomeer. Het gebied bestaat uit ongeveer 200 vierkante kilometer en bevat 19 gemeenten in de provincie Brescia. Het glooiende landschap in het westen begrensd door de Oglio rivier en in het noordoosten door de uitlopers van de Rätische Alpen, danken hun oude oorsprong aan de zich terugtrekkende gletsjers die meer dan 10.000 jaar geleden het morenische amfitheater vormden waar Franciacorta is genesteld. Het gebied bezit de sleutelfactoren voor een wijnbouw van hoge kwaliteit.

 

Villa Franciacorta Bokè Rosé Brut 2019

Mousserende Italiaanse rosé met een aroma van rood fruit en toast. De smaak is zacht en fris. Lekker als aperitief, maar ook goed te combineren met koude vis of schaal- en schelpdieren.

39,40

Vanaf 12 flessen 36,12 per fles

Villa Franciacorta Emozione Brut 2019

Mousserende witte wijn uit Italië, met een pittig aroma van fris fruit en toast. Frisse, sappige en krachtige smaak: ideaal als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of koude voorgerechten.

90
Vinous
2019
Vinous: 90 punten

This has a round feel, with saline-tinged bubbles and tart orchard fruits cascading throughout. It finishes with a lip-smacking tart tension while leaving the mouth watering for more.

33,40

Vanaf 12 flessen 30,62 per fles

Villa Franciacorta Mon Satèn Brut 2019

Mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van fris fruit en toast. Dankzij de droge, elegante smaak heerlijk als aperitief bij amuses. Ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren.

38,40

Vanaf 12 flessen 35,20 per fles

Franciacorta Online Bestellen

In onze webshop bestelt u eenvoudig de allermooiste Villa Franciacorta mousserende wijnen. Koop bijvoorbeeld de lang gerijpte Blanc de Blancs of de frissere en bloemigere aperitiefwijn Emozione. Daarnaast vindt u in onze webshop ook Franciacorta van Bellavista. Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden.

 

Even geduld a.u.b.