Aart Arnoldus Appeldoorn & Arnoud Appeldoorn
Proeven in de wijnkelder

Wijnhandel Appeldoorn sinds 1897

Een plafonds vol chiffons en een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende dranken dat kenmerkt wijnhandel Appeldoorn. De spuitwaterflessen behoren tot de verzameling van pa (Aart Arnoldus) Appeldoorn, die de wijnhandel in 1967 van zijn vader overnam. De fraaie wijnhandel aan de Emmastraat vierde in 2022 hun 125 jarige bestaan! Wijnhandel Appeldoorn is een familiebedrijf dat al vier generaties lang gespecialiseerd is in het importeren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit verschillende wijnstreken over de hele wereld. Vanuit onze passie voor wijn hebben we een ruime selectie van wijnen samengesteld, van klassieke wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje tot aan opkomende werelddelen zoals Zuid-Afrika, Californië, Chili en Argentinië.

De verschillende generaties wijnkopers

Honderd en vijfentwintig jaar geleden, in 1897, werd het bedrijf opgezet aan de Velpse Brugweg 15 door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de gegoede burgers), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en de zaak werd overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over. Gestoeld op deze eeuwenoude ervaring nam Arnoud Appeldoorn het roer van zijn vader in 2000 over. Anno 2012 selecteert de vierde generatie Appeldoorn zelf haar wijnen en gedistilleerd, rechtstreeks vanaf het Château en de producent. Met dit zeer uitgebreid assortiment (1000 verschillende soorten wijn) kan wijnhandel Appeldoorn zowel de zakelijke markt als de particuliere fijnproever uitstekend van dienst zijn, ook in de Gelderse horeca kunt u onze wijnen terug vinden. Alle grote merken en belangrijke wijnhuizen binnen drankenland worden derhalve gevoerd. Wijnhandel Appeldoorn voor de perfecte wijnkaart, gedistilleerd, wijn– & relatiegeschenken, wijnimport, taxaties, proeverijen, cursussen en wijnopslag!

Wijnkelder(s) voor klanten

De kelders aan de Brugweg 15 zijn nog steeds in gebruik, daar is de opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen wordt er een fles uit dat jaar opengetrokken. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat. Ons team van gepassioneerde Vinologen staat altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor elke gelegenheid. Of u nu op zoek bent naar een specifieke wijn of gewoon wilt proeven van nieuwe en interessante wijnen, wij hebben altijd iets te bieden voor elke smaak en budget. Naast ons ruime assortiment aan wijnen, bieden we ook wijnproeverijen en wijn-spijsdiner evenementen aan voor zowel particulieren als bedrijven. Kom langs in onze wijnwinkel in Velp of bezoek onze website om ons volledige assortiment te bekijken en om uw bestelling te plaatsen. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen en u te voorzien van de beste wijnen die de wereld te bieden heeft.

Bekijk ons team.

Even geduld a.u.b.