Les Généreux - Mooie wijnen, prettige prijzen

Wie zijn wij
Les Généreux is een wijninkoopgroep zonder winstoogmerk. De aangesloten, onafhankelijke wijnhandelaren zijn mede-eigenaar en importeren direct uit wijngebieden over de hele wereld. Op deze website vindt u de gegevens van alle aangesloten bedrijven en kunt u direct contact met de gewenste zaak opnemen.

Grote diversiteit in onze groep
Hoewel het grootste deel van het Généreux wijnassortiment in alle winkels verkrijgbaar is, hebben vele aangesloten wijnhandelaren hun eigen, aanvullende sterke punten. Bijvoorbeeld in de vorm van een specialiteit in Bordeaux, Rhône of andere gebieden. Ook zijn enkele leden zeer gespecialiseerd in horeca-verkoop en relatiegeschenken. Kijk op de korte omschrijving voor meer informatie.

Rechtstreeks van de producent; hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
Les Généreux is opgezet met het doel kwaliteitswijnen te importeren en die tegen een zeer concurrerende prijs aan te bieden. De hoge kwaliteit wordt bewezen door de talloze lovende internationale maar ook nationale persrecensies in o.a. Perswijn en de successen op het Proefschrift Wijnconcours. Door onze inkoopkracht zijn we bij veel producenten een grote klant en kunnen scherpere prijzen bedingen dan individuele wijnwinkels. Door het ontbreken van marges voor de tussenhandel zijn wij zelfs gemiddeld 30 tot 40% voordeliger dan de gemiddelde slijterij-wijnhandelaar die traditioneel bij een importeur koopt.

Kwaliteitswijnhandel
Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. Dankzij een professionele en efficiënte werkwijze leveren we wijnen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Topwijn kost bij ons niet meer dan middelmatige wijn elders.

Geen tussenhandel, dus extra voordelig
We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Niet te groot, niet te klein
Het aantal partners in Les Généreux is bewust beperkt. We willen niet te groot zijn, want de mooiste wijnen zijn vaak te vinden bij kleinere, ambachtelijke producenten. We willen ook niet te klein zijn, zodat we grotere volumes uit bijvoorbeeld nieuwe wijnlanden kunnen invoeren.

Professionele wijnselectie
Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen.

Oprechte passie voor wijn
De partners in Les Généreux zijn zelfstandige wijnhandels die elk een eigen karakter hebben, maar een oprechte passie voor wijn delen. We houden elkaar scherp en onze vakkennis op peil door periodiek van gedachten te wisselen.

 

Even geduld a.u.b.