Op donderdag 25 september 2025 komt Bourguignonne Edouard Delaunay exclusief voor ons naar Nederland. Samen met hem organiseren wij een onvergetelijk wijnmakersdiner bij Koetshuis Rhederoord. Voor €145.00 p.p. geniet u van een all-in 5-gangen menu. Daar worden de allermooiste referenties uit de Bourgogne bij geschonken zoals Meursault, Nuits-Saint-Georges en Vosne-Romanée. Reserveren kan via: https://www.restaurant-rhederoord.nl/.
Laurent Delaunay is de vijfde generatie van een familie van wijnmakers en négociants sinds 1893. Hij eigent zich opnieuw de geschiedenis van zijn familie toe. Delaunay senior was een visionaire ondernemer die zich in 1893 vestigde in de Bourgogne en de fundamenten legde voor een dynastie. Zijn zoons Jean en Marcel zetten dit erfgoed voort in 1919 en zorgden ervoor dat hun wijnen een internationale reputatie kregen, zo waren ze te vinden in wereldsteden, op luxetreinen zoals de Orient Express en zelfs in het Élysée-paleis. Daarnaast werd het geschonken bij vluchten met de Concorde. Deze geschiedenis, rijk aan reizen, ambitie en prestige, vormt het fundament waarop Laurent Delaunay vandaag opnieuw bouwt. Want het ooit zo geroemde wijnhuis binnen de Bourgogne is door de jaren heen geleidelijk in de vergetelheid geraakt. In 2017 kreeg de vijfde generatie Laurent Delaunay de kans om het wijnhuis en kasteel terug te kopen. Sindsdien streeft hij ernaar zijn plaats binnen de elite van de grote Bourgondische huizen te herwinnen. Door wijnen te maken met zorgvuldige vinificatie en rijping van uitzonderlijke terroirs in de Bourgogne. Deze geschiedenis rijk aan reizen, ambitie en prestige vormt het fundament waarop Laurent Delaunay vandaag opnieuw bouwt.
In het eerste oogstjaar behaalde Edouard Delaunay maar liefst 39 medailles in internationale competities, waaronder goud (95 punten) voor de Nuits‑St‑Georges Premier Cru Les Perrières bij de Decanter World Wine Awards. De filosofie is helder: een subtiele, uitgebalanceerde stijl, aangepast aan elke terroir, druif en oogst. Sinds 2019 beheert Delaunay 2,5 hectare wijngaarden in Pommard (waaronder Les Chaponnières met 80‑jarige stokken) en richt zich op de beste terroirs van de Côte d’Or, vooral in Nuits‑St‑Georges. De onlangs gerenoveerde installaties in de Hautes‑Côtes‑de‑Nuits omvatten een moderne gravity‑flow kelders en opslagruimtes. Laurent gelooft sterk in de waarde en toekomst van de regio, zeker in een context van klimaatopwarming. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat wij Laurent Delaunay hebben kunnen verleiden naar Nederland te komen voor een exclusieve samenwerking met zijn wijnen en restaurant Koetshuis Rhederoord in De Steeg. Proef parels uit Meursault en Vosné-Romanée. Daarnaast worden deze avond ook zeldzame Premier en Grand Cru wijnen geopend, het neusje van de zalm uit Delaunay’s kelder. De chef-kok creëert vijf verfijnde gerechten die perfect harmoniëren met deze cultwijnen. Laurent Delaunay zelf verzorgt de begeleiding van de avond en deelt met passie de verhalen en geheimen van zijn idyllisch gelegen wijndomein. Kortom een unieke avond voor fijnproevers mis het niet! Inschrijving geschied via de website van Koetshuis Rhederoord.
Bekijk hieronder het filmpje van Edouard Delaunay.
Prijs per persoon: € 145,00