New York Cheesecake

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 50 min.
  • Aantal personen 8

Ingredienten

75 g volkorenbiscuits
40 g ongezouten boter
30 g amandelmeel
1 limoen
300 g roomkaas, op kamertemperatuur
100 g kristalsuiker
2 eieren
25 ml slagroom
1 el zure room
1 tl vanille-extract
1 doosje (ca. 150 g) verse frambozen
100 g witte chocolade
 

Benodigheden
Ovenschaal met water
2 springvormen ∅ 10 cm
Bakpapier

Recept New York Cheesecake: bereidingswijze

Mijn grootste guilty pleasure is cheesecake. Ik was dan ook intens gelukkig toen ik bij de foodtruck van Celia Jacobs in Austin uit 45 soorten kon kiezen. De cheesecakes bij Celia worden gemaakt naar oma’s recept. En in de traditie van oma, staat er altijd een bak met water onderin de oven om ervoor te zorgen dat de bovenkant lekker veerkrachtig blijft door de stoom.

Ik probeerde onder -heeeel veeeeel- andere de New York Cheesecake. Voor de New York Cheesecake gebruikten de dames Celia geen bloem of maïzena om het roomkaasmengselte binden. Hierdoor werd de cheesecake wat minder zwaar. En dat inspireerde mij tot deze luchtige(r) versie van de New York cheescake.

Verwarm de oven voor op 170 °C en zet onderin de oven een ovenschaal gevuld met water. Bekleed de twee springvormen met bakpapier.

Maal de volkorenbiscuits fijn (in een keukenmachine of hakmolen) en smelt de boter (au bain marie of op lage temperatuur in de magnetron).

Meng de gemalen biscuits met het amandelmeel en de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de met bakpapier beklede springvormen en druk goed aan.

Rasp de limoen. Je hebt de helft van de rasp nodig voor de vulling, de andere helft voor de garnering. Pers één helft van de limoen uit, dit sap gaat ook in de vulling.

Roer de roomkaas glad met een spatel en meng de kristalsuiker door de gladde roomkaas. Klop met de hand (met een garde) de eieren, slagroom, zure room, limoensap, limoenrasp en vanille-extract door de roomkaas. Stort dit mengsel op de koekbodem.

Bak de cheesecake 50 tot 55 minuten op 170 °C in de oven (laat de ovenschaal met water onderin de oven staan).

Laat de taart vervolgens op het aanrecht afkoelen en zet deze daarna minstens 3 uur in de koelkast.

Rasp de witte chocolade. Los de taart uit de vorm en garneer met de geraspte chocolade, verse frambozen en (de overgebleven) limoenrasp.

Bronvermelding: Miljuschka
  Recept downloaden

"De beste Limoncello ter wereld, gewoon uit Nederland!"

Drunken Monkey Limoncello

Drunken Monkey Limoncello: Wat begon als een paar flesjes Limoncello voor vrienden en familie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prijswinnende Limoncello. Begonnen in 2014 en inmiddels een tijd / ervaring verder.

Flesinhoud: 500 ml

22,95

Vanaf 12 flessen 21,04 per fles

Even geduld a.u.b.