Lekkere wijn recepten

Romige pasta met citroen, peterselie en pijnboompitten

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 75 gram pijnboompitten
  • 300 gram verse pasta
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie (geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas)

Bereiden

  • Was de schil van de citroen goed schoon. Rasp de schil eraf en pers de citroen. 
  • Pel en snipper sjalot en knoflook
  • Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur sjalot, knoflook en pijnboompitten ca. 5 minuten.
  • Breng intussen een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook de pasta in 3 à 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Roer de helft van de citroenschil en alle crème fraîche door het sjalotmengsel als de sjalot glazig is. 
  • Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper.
  • Schep de pasta en de peterselie door de saus.
  • Breng op smaak met nog wat citroenrasp, een beetje citroensap, peper en zout. 
  • Serveer direct. Geef er eventueel geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza, Ca del Magro
Deze smeuïge pasta is door de room en kaas zacht en tamelijk vullend, maar komt door de citroen en peterselie ook vief, fris en licht over. Die combinatie van rond, rijp en fris zit ook in deze Ca del Magro, een geurige, fruitige witte wijn met aroma’s van bloemen en abrikoos en een opwekkende afdronk. Ook lekker bij kip.

  Recept downloaden

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

Elsevier
2022
Elsevier:

Grootse wijn voor een vriendenprijs. Lieflijk wit vol bloesemgeur, plus kruiden en, beheerst, wat ondeugd.
Gambero Rosso
2021
91
Wine Spectator
2021
Wine Spectator: 91 punten

Fine, lightly chalky texture and lively acidity, with notes of ripe melon, honeysuckle, quince paste, beeswax and green almond that are long and focused through the salt-tinged finish.
93
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 93 punten

Fresh and bright with notes of peach pits, apricots, lemons and chopped almonds. Some ash. Medium- to full-bodied, with mineral, peppery and smoky layers. Long and sophisticated. Drink now.

13,70

Vanaf 12 flessen 12,56 per fles

Even geduld a.u.b.