Lekkere wijn recepten

Tussengerecht: Wieder-snoekbaars - Tomaat - Rieslingjus

Snoekbaars

  • 4 mootjes snoekbaars, gewicht naar keuze

Tomatencompote

  • 10 pomodoritomaten
  • 1 ui versnipperd
  • zonnebloemolie
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • knoflookolie

Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder het zaad in de tomaten. Draai het zaad en de schillen in de blender en passeer dit door een haarzeef. Fruit het uitje aan in de zonnebloemolie. Voeg de gehakte tomaten, het tomatenvocht, peper en zout en als laatste de knoflookolie toe. Laat alles zachtjes inkoken tot een dikke compote.

Basilicumolie

  • 1 bosje basilicum
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Pluk de basilicum en meng hem met de oliën in de blender. Breng op smaak met peper en zout.

Rieslingjus

  • 2 dl riesling
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 1 laurierblaadje
  • ½ teentje knoflook
  • 10 witte peperkorrels
  • 2 dl visbouillon
  • 75 gr roomboter
  • 2 eetlepels opgeslagen room
  • peper en zout

Laat de riesling, sjalot, laurier, knoflook en de peperkorrels tot een derde inkoken. Voeg de bouillon toe en reduceer weer tot een derde. Zeef en monteer met boter en vervolgens met de opgeslagen room. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree

  • 1 aardappel
  • boter
  • 20 gr melk
  • zout

Kook de aardappel gaar met zout. Wrijf door een puntzeef, weeg de aardappel af en voeg 1/3 toe aan boter met de melk en breng op smaak met zout.

Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
  Recept downloaden

1

Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Father's Eyes Chardonnay 2020

Wijn uit Italië - Friuli

Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.

13,80

Vanaf 12 flessen 12,65 per fles

Even geduld a.u.b.