Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.
Flesinhoud: 375 ml
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.
De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen.
Talbot is onmiskenbaar een van de beroemdste Médoc-wijnen. Dit landgoed met meer dan honderd hectare aan wijnstokken is al meer dan een eeuw in handen van dezelfde familie en produceert wijn die wordt erkend vanwege de constante kwaliteit van de jaargangen.
Aanbeveling van onze wijnadviseur
"“Als gewone wijnboer, die hartstochtelijk gehecht is aan zijn wijnstokken, zal ik eenvoudigweg de inspanningen vertellen waarmee deze beroemde wijnen worden gemaakt. Ze zijn fundamenteel natuurlijk en hun perfectie en heilzame eigenschappen zijn een bron van terechte trots voor ons allemaal. Het is keer op keer bewezen dat om eigenaar te zijn en te blijven van een gerenommeerd landgoed een echte aristocratie nodig is die in harmonie is met die van het landgoed en zijn wijnen. Alles moet eraan worden opgeofferd, met als belangrijkste alle winst (…). Daarom betekent een landgoedeigenaar zijn, in zekere zin, er verliefd op zijn.”"
- Désiré Cordier (1861-1940)
Franse rode wijn met de intense geur van eikenhout en rijp rood bessig fruit. De smaak is evenwichtig en aromatisch. Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.
Het is de gevaarlijkste wijn ter wereld, deze krachtige rode wijn is afkomstig van percelen welke in Syrië staan, het land dat al jaren wordt geteisterd door zware oorlogen. Deze wijn wordt gemaakt in gebergten nabij de Fenicische stad Ramintha en is krachtig van smaak.
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.
Flesinhoud: 1500 ml
Dat behalve sangiovese ook Franse druiven het uitmuntend doen in Toscane is inmiddels bewezen. Het beroemdst om z’n wijnen van Franse druivenrassen is de aan de kust gelegen regio Bolgheri.
Flesinhoud: 5000 ml
Prachtige rode wijn uit Frankrijk, met een krachtig aroma van verfijnd eikenhout, zwarte bessen en toffee. De smaak is vol en stevig. Lekker bij vele vlees- en wildschotels.
Grote verfijning met zijdezachte tannines. De biodynamische producent Manincor behoort tot de top in Alto Adige.
Château Poujeaux is een landgoed gelegen in de sub-appellatie Moulis-en-Médoc in de Haut-Médoc, op de linkeroever van de Gironde in Bordeaux. Het kasteel begon met de productie van wijn in de 19e eeuw en werd in 1921 gekocht door de familie Theil.
Italiaanse rode wijn met de geur van nieuw eikenhout, zwarte bosvruchten en een fijne kruidigheid. De smaak is vol, zwoel en rond. Uitstekend bij vlees of wildgerechten.
Clos Apalta is een van de meest beroemde wijnen van Chili en is de favoriete wijn onder wijnliefhebbers en verzamelaars. De wijngaard ligt op 170 km ten zuid westen van Santiago in Colchagua Valley.
De ikoon-wijn van het vooraanstaande Chileense wijnhuis Montes. Gemaakt van een klassieke Bordeaux-blend. Een krachtpatser met elegantie. Intens donker van kleur. In de geur het voor Cabernet Sauvignon zo karakteristieke cassisfruit.
Ikoon-wijn van het Chileense Montes: het wijnhuis trekt Carmenère naar een heel nieuwe dimensie. De wijn is karmijnrood van kleur. Een verrassende, complexe geur met bakken rijp fruit, zoals zwarte bessen, aardbeien en kersen.