Wijn uit Frankrijk - Jura
De Poulsard is de enige rode wijn in het assortiment van Florent Rouve. Bovendien oogst hij de druiven voor deze wijn in een wijngaard met kleibodems die rijk zijn aan ijzer, dus rood van kleur.
Wijn uit Frankrijk - Jura
Poulsard is een Franse blauwe druif; een regionale specialiteit in de Jura. Zijn dunne schil maakt hem gevoelig voor nachtvorst en zorgt er ook voor dat hij wijnen met opvallend weinig kleur voortbrengt – soms zijn ze zelfs bijna roséachtig.
Wijn uit Frankrijk - Jura
Sinds 2013 reist Florent Rouve heen en weer tussen de Bourgogne (4 ha) en de Jura (5,5 ha) met één gemeenschappelijk punt: de liefde voor de Chardonnay. Een grote bodemdiversiteit leidt tot heel typische wijnen die elkaar overstijgen aan tafel. De Jura kent naast de wijnstoksoorten van de Bourgogne (chardonnay en pinot noir) ook autochtone wijnstoksoorten die bepalend zijn voor de eigenheid van deze wijnen: savagnin voor witte wijn, poulsard en trousseau voor de rode.
Wijn uit Frankrijk - Jura
Heldergeel van tint en fijn geurend met nuances van rijp citrusfruit, florale tonen en licht eikenhout. De smaak is krachtig en fris van structuur en eindigt met een aromatische en aanhoudende afdronk. Mooi bij schaal- en schelpdieren of (koude) visschotels.
Wijn uit Frankrijk - Jura
Een specialiteit van de Jura is vin jaune, ‘gele wijn’. Deze wordt gemaakt van de Savagnin-druif. Deze druiven worden pas laat geoogst. Dat betekent dat de druiven veel suiker bevatten.
Flesinhoud: 15002 ml
Wijn uit Frankrijk - Jura
Wanneer je de schitterende Jurawijnen van Florent Rouve proeft, is de Bourgogne nooit ver weg. Niet alleen heeft Florent ook ervaring in deze beroemde wijnregio, zijn witte Jura’s zijn behoorlijk Bourgondisch in stijl.
Wijn uit Frankrijk - Jura
Heldergeel van tint met een verfijnd aroma van rijpe appel, toast en eikenhout. De volle, ronde smaak heeft een evenwichtige structuur en eindigt met een geurige en frisse afdronk. Prima bij gepocheerde (zoetwater)vis, maar bijvoorbeeld ook bij kip met roomsaus.