Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Eiswein

Eiswein is de Duitse term voor wijnen waarvoor de druiven bij minimaal 7 graden onder nul geplukt worden, waarna ze in bevroren toestand de pers in gaan. Het beetje sap dat uit de pers komt, is daardoor extreem geconcentreerd. Eiswein staat in Duitsland op gelijke hoogte als Beerenauslese, maar anders dan bij Beeren- of Trockenbeerenauslese hebben de druiven geen botrytis gehad. Eiswein is daarom wel enorm rijk aan suikers en zuren, maar niet zo complex van smaak als (Trocken)beerenauslese. In Canada, de wereldwijd grootste producent van dit type wijn, heet hij icewine. Voor Eiswein moeten de sterren als het ware gunstig staan en het is dan ook geen alledaagse wijn. Hij smaakt geweldig bij oude, hartige kaas, tarte tatin en vruchtenpannenkoekjes – of, voor wie durft, bij zilte oesters.


Riesling Eiswein 2021

Eiswein is een zoete wijnspecialiteit uit Oostenrijk en Duitsland en mag alleen geproduceerd worden van gezonde en ingedroogde (rozijnachtige) druiven. Wanneer de druiven minimaal 7 dagen lang bevroren aan de druivenstok hangen mogen ze pas worden geoogst.

Flesinhoud: 375 ml

37,95

Vanaf 12 flessen 34,79 per fles

Dürnberg Eiswein Grüner Veltliner 2020

De bevroren druiven voor Dürnberg Eiswein Grüner Veltliner werden half januari googst bij een temperatuur van -11 graden Celsius en worden daarna onmiddelijk geperst. Het sap wordt dan zacht verwarmd in roestvrijstalen tanks tot de gisting begint.

Flesinhoud: 375 ml

34,95

Vanaf 12 flessen 32,04 per fles

Even geduld a.u.b.