In het charmante dorpje Saint-Preuil, midden in de prestigieuze Grande Champagne regio – het Premier Cru gebied van de Cognac – vinden we het familiehuis Daniel Bouju. Al sinds 1805 staat dit onafhankelijke cognachuis garant voor vakmanschap, traditie en bovenal: uitzonderlijke kwaliteit.
Wat Daniel Bouju onderscheidt van veel grotere huizen, is de keuze voor ambacht boven massaproductie. Hier geen snelle blends of moderne shortcuts, maar kleinschalige distillatie op traditionele koperen alambieken. Elke stap – van de selectie van de Ugni Blanc-druiven tot de langdurige rijping op Limousin-eiken vaten – wordt met uiterste zorg uitgevoerd door de familie Bouju zelf.
De stijl van Daniel Bouju Cognac is krachtig, kruidig en diep aromatisch. Dat komt onder meer door het gebruik van zwaar getoaste eikenhouten vaten, die de cognacs een unieke diepte en complexiteit geven. Denk aan tonen van gedroogd fruit, specerijen, tabak, leer en cacao – rijk, intens en zijdezacht. De cognacs van Daniel Bouju zijn geliefd onder kenners die op zoek zijn naar karaktervolle expressies met een klassieke signatuur. Van de elegante Daniel Bouju VSOP tot de imposante en zeldzame Empereur XO. Daarnaast maakt hij ook de 40 jaar oude Très Vieux op 40% alcohol en zelfs 50% alcohol, uniek in zijn soort!