Christopher Loewen is de zoon van het gelijknamige wijngoed Carl Loewen. Het wijnhuis is gelegen in een bocht van de Mosel.
De wijnen beschikken over veel frêcheur, bevatten complexe smaken en zijn karakteristiek voor de Mosel. Er wordt in de pers lovend geschreven over zijn wijnen. Zo is hij door Gault&Millau Duitsland verkozen tot beste droge witte wijn maker van Duitsland.Spitzenweine aus Traumhaften Lage

 

 

Carl Loewen Varidor Riesling trocken 2023

Met de Varidor gaat Carl Loewen letterlijk en figuurlijk ‘back to the roots’ van de rieslingdruif. Volgeel van kleur, intens geurend naar (over)rijp fruit, zoals perzik, maar ook geurige bloemen.

12,50

Vanaf 12 flessen 11,50 per fles

Eikenhoutgerijpt en loepzuiver

Carl Loewen Pinot Blanc 2022

Het doel is om op natuurlijke wijze kleine opbrengsten te behalen. De druiven van deze Pinot Blanc worden verwerkt volgens het eeuwenoude model: Geen mechanisch transport van de druiven, de druiven vallen door zwaartekracht in de wijnpers.

13,95

6 flessenprijs, prijs per fles 12,95

Carl loewen Riesling Alte Reben 2022

Carl Loewen Alte Reben Riesling is wijn uit subgebied Leiwen, in Duitsland. Geproduceerd door Carl Loewen, een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn traditionele en kwalitatieve wijnen. Deze wijn wordt gemaakt van Riesling-druiven die afkomstig zijn van oude druivenstokken van gemiddeld 70 jaar oud, ook wel "Alte Reben" genoemd.

16,95

6 flessenprijs, prijs per fles 15,50

Carl Loewen Riesling Maximin Klosterlay 1er Lage 2022

De wijngaard begint direct aan de oevers van de Moezel als een steile helling met een helling van 65%. In de late namiddag laat de open westflank toe dat de blauwe leisteen die hier gevonden wordt door de zon wordt verwarmd.

22,50

6 flessenprijs, prijs per fles 19,95

Carl Loewen Riesling Ritsch Grosses Gewächs
onze favoriet

Carl Loewen Riesling Ritsch Grosses Gewächs 2021

Van blauwe leisteen en kwartsietbodems en gefermenteerd in eikenhout, biedt de Ritsch GG een zeer rijp en fruitig boeket. Sappig en vrij zacht in de mond, dit is een elegante, verfijnde en substantiële wijn met een lange en intense afdronk.

29,95

Vanaf 12 flessen 27,45 per fles

Carl Loewen Riesling Erste Lage Maximin "1896" Herrenberg Alte Reben Trocken 2021

Het was in 1896 dat Carl Schmitt-Wagner besloot zijn beste wijngaard te herplanten met de beste rieslingklonen die er beschikbaar waren. Deze stokken waren niet geënt op Amerikaanse onderstokken (i.v.m.

32,50

Vanaf 12 flessen 29,80 per fles

Christopher Loewen is het Moseltalent van de toekomst

Cristopher und CarlRobert Parker waardeert Loewen in zijn Wine Buyers guide met vier sterren, dat is een excellente score. Daarnaast is Falstaff, een Duitse wijnschrift zeer lovend over zijn wijnen maar het meest lovende shrijft Gault&Millau Duitsland over hem, hij is de allerbeste droge witte wijn maker van Duitsland! Een wijn kopen van deze wijnmaker is dus uiterst verstandig, wij importere de wijnen direct van dit Weingut en kunnen de kwaliteit dus garanderen. Bestel nu om morgen van de wijn te kunnen genieten!

De stijl van Weingut Carl Loewen

Lichte, karakteristieke Riesling is zijn ideale Moezelwijn. De druiven rijpen in hoogwaardig terroir en met bijbelse wijnstokken. In de wijnkelder streeft men de natuurlijke schatten wijn te laten rijpen met minimalistische ingrepen. De filosofie is gebaseerd op traditionele wijnbereiding maar eigentijdse interpretatie.

Verschillende wijngaarden met elk een eigen verhaal

Maximin Herrenberg
In 1868 classificeerde de Pruisische "koninklijke regering van Trier" de wijngaarden aan de Moezel. Om de wijngaarden te kunnen belasten, werd de kwaliteit van de wijnen de basis voor de waardering van het terroir. Maximin Herrenberg van Carl Schmitt-Wagner werd geclassificeerd in de hoogste klasse van Moezelwijnen. Deze wijngaard werd in 1896 beplant met wortelvaste wijnstokken en is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. In dit formaat is het waarschijnlijk de oudste nog bestaande Riesling-wijngaard ter wereld. De Maximin Herrenberg is een op het zuiden gelegen met rode leisteen terroir. Deze zeer zeldzame bodemstructuur geeft de wijnen een unieke aromastructuur.

Ritsch
De Thörnicher Ritsch was tot na de Tweede Wereldoorlog een van de meest prestigieuze wijngaarden aan de Moezel. De naam Ritsch is afgeleid van de fragiele grijze leisteen van de locatie, rotsen glijden steeds verder de vallei in. Door de kwetsbare rotsen in het Ritsch kan er geen ruilverkaveling met wegenbouw plaatsvinden, de paden zouden in het steile terrein glijden. De stokken groeien op de helling uit tot kleine terrassen. De wijngaard is ook in de 1868-classificatie en geclassificeerd door Pigott en Johnson als de 1e locatie. De Ritsch kenmerkt zich door enorme fruitsmaken met een minerale structuur.

Maximin Klosterlay
De traditie van wijnmakerij gaat terug tot 1803. In de secularisatie onder Napoleon kochten onze voorouders wijngaarden in de Maximiner Klosterlay. Het weingut is nog steeds gebaseerd op die wijngaard. De Benedictijnse abdij van St. Maxim in Trier was in de middeleeuwen de belangrijkste wijnmakerij aan de Moezel. De Maximiner Klosterlay was een van de toplocaties van de abdij. Het pand werd verkocht in de secularisatie onder Napoleon, een van onze voorouders kocht wijngaarden in de Maximiner Klosterlay. Onze wijnmakerij is gebaseerd op deze wijngaarden. In onze wijngaard vind je blauwe leisteen. De Moezelvallei, die open is naar het westen, laat de zon ongehinderd de wijngaard raken, de bovenste dam van een Moezel-sluis zorgt voor een groot watergebied direct aan de voet van de wijngaard. De wijnen hebben een enorme lengte met een minerale structuur en een elegant aroma.

Laurentiuslay
Deze wijngaard is waarschijnlijk een van de vallende sterren van de Moezel. Een tip onder insiders een paar jaar geleden, Laurentiuslay-wijnen genieten vandaag een internationale reputatie. Het was een meevaller dat de 'ruilverkaveling' in deze steile wijngaard te duur was. Dit toont zijn oorspronkelijke profiel, met tal van kleine stenen muren en terrassen. De natuurlijke waterstroom van de leisteenrotsen werd door geen enkele padaanleg onderbroken. Zelfs in de droogste midzomer is er voldoende vocht. Door het bijna mediterrane klimaat voelen warmteminnende planten en dieren zich prettig. Als de zon schijnt, koesteren talloze hagedissen zich op warme leisteenstenen.

Map van de wijngaarden van Carl Loewen

 

Even geduld a.u.b.