Franz Keller

Franz Keller - Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein, een wijnimport en wijnhandel, een hotel en er zijn drie restaurants. Eén van deze restaurants, Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.

Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!

VDP Erste Lage! (Premier Cru)

Franz Keller Oberbergener Bassgeige Chardonnay 2021

De Oberbergener Bassgeige is een Erste Lage wijn, elk perceel van de Premier Cru wijngaarden is anders. Van zorgvuldig geselecteerde druiven maken zij onderscheidende wijnen, die inhoud en structuur tonen, die voornamelijk worden gerijpt in grote, traditionele en kleine eikenhouten vaten.

21,95

Vanaf 12 flessen 20,12 per fles

Franz Keller Oberrotweiler Eichberg Spatburgunder Grosses Gewachs 2021

Erg fraaie Pinot Noir (of Spätburgunder) uit de Duitse streek Kaiserstuhl, wat ligt in de wijnregio Baden, Producent van deze wijn is het authentieke wijnhuis Franz Keller. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay.

Sil Philipsen

Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen

"Veel mensen denken bij Pinot Noir of in dit geval Spätburgunder aan de Bourgogne in Frankrijk..." Lees meer

79,95

6 flessenprijs, prijs per fles 55,00

Wijngaardwijn: Spätburgunder met karakter

Franz Keller Oberbergener Bassgeige Spatburgunder Trocken 2020

Deze Spätburgunder komt van de wijngaard Oberbergener Bassgeige (uit het gebeid de Kaiserstuhl) die tot ver buiten Baden zeer bekend staat. In dit gebied heeft men Bourgogne Pinot Noir klonen aangeplant die fantastisch gedijen op het vulkanische löss terroir van Baden.

35,00

Vanaf 12 flessen 32,08 per fles

Franz Keller - expressieve, ambitieuze wijnen uit de Kaiserstuhl

De natuurlijke terrasvormige omgeving is symbiotisch met de wijnmakerij, waardoor de zwaartekracht gebruikt kan worden tijdens het wijnproductieproces. Bovendien is de unieke architectuur zo ontworpen dat wijnproductie, kelder, proeflokaal en het restaurant KellerWirtschaft allemaal onder één dak passen. Leuk weetje over dit dak: het is bedekt met inheemse gewassen uit Badberg, een nabijgelegen natuurreservaat. Op deze manier worden de natuurlijke omstandigheden versterkt door het gebouw en haar structuur. Mede omdat het gebouw in de grond is gegraven waardoor de optimale klimatologische omstandigheden voor rijping en opslag van wijn zijn ontstaan.

Franz Keller – Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in Baden en eigenlijk ook in de rest van Duitsland. Het bedrijf bestaat uit een wijndomein, wijnimport, wijnhandel, hotel en maar liefst 3 restaurants. Restaurant Schwarzer Adler heeft sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster en is daarmee de langste bezitter van alle restaurants in Duitsland. Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met tomeloze energie en veel ideeën.

Zijn zoon Friedrich is voornamelijk betrokken bij het wijn maken. De naam Franz Keller staat voor droge, verfrissende, fruitige maar ook complexe en mineraalgedreven krachtige wijnen. De wijnen zijn altijd van uitstekende, onberispelijke kwaliteit en genieten in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering, zoals tot 94punten Parker en 5 sterren Eichelmann. Het wijnhuis vindt het van groot belang dat het terroir, de oorsprong en het karakter van de wijn worden weerspiegeld in de smaak. De benadering van wijnbereiding is geïnspireerd op de wijnen en het "savoir-vivre" van hun Franse buren. Het doel van dit wijnhuis is al vanaf het prille begin om wijnen te maken die de perfecte aanvulling zijn bij goed eten.

Even geduld a.u.b.