Het verschil tussen wijn en port is dat Port een versterkte wijn uit Portugal is, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Port is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn. Er zijn verschillende portsoorten. De meest gebruikte onderverdeling is de ruby, vintage, tawny en witte port. Hieronder vindt u een exclusieve selectie van verschillende wijnen en port.
Portugese rode wijn met een krachtig aroma van rijp rood fruit (bramen en bessen) en fijn eikenhout. De smaak is vol, aromatisch en aanhoudend. Heerlijk bij gegrild lams- of rundvlees, maar ook na de maaltijd.
Een verborgen juweel in het zuiden van Portugal
"Wat bijzonder is aan deze wijn is de manier waarop ze de robuuste kracht van Alentejo combineren met een onverwachte verfijning..." Lees meer
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Krachtige, volle rode Port met een intense geur van jammy fruit (pruim, kers), rokerig eiken, gebrande noten en peper. Krachtig en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en soepele tannine.
Portugese rode wijn, met een pittige geur van rijp rood fruit en licht getoaste en gekruide nuances. De smaak is vol, rijp en evenwichtig. Mooie, gestructureerde wijn, prima bij stoofschotels of gerechten van de grill.
Karaktervolle, licht kruidige rode wijn met een zwoele geur van gestoofde pruim, kers, braam, zoethout en peper. De smaak is vol en soepel met rijp donker fruit, evenwichtige zuren en pittige tannines.
Deze portwijn rijpte vijf jaar op houten vaten voordat hij werd gebotteld, dat is drie jaar langer dan een vintage port, vandaar de naam "late bottled vintage". Diepe rode kleur met aroma’s van rijp fruit en fijne nuances van zondoorstoofde zuidvruchten.
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Deze 10 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 10 jaar durende rijping op houten vaten.
Deze 20 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 20 jaar durende rijping op houten vaten.
Deze 40 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 40 jaar durende rijping op houten vaten.
Helderrood van kleur, fruitig van geur met een tikje eiken en bramen. De smaak zet soepel en rond in en eindigt evenwichtig met een milde tannine. Lichtjes gekoeld goed te combineren met gerechten van de grill, niet al te gekruid, of bij mediterrane groenteschotels.
11 maart, de verjaardag van Dirk Niepoort, lijkt de boeken in te gaan als 'declaration day'. Wederom heeft Niepoort op deze dag een Classic Vintage Port gedeclareerd. Zoals wel met meer dingen was Niepoort de eerste die 2019 declareerde.
Flesinhoud: 375 ml
11 maart, de verjaardag van Dirk Niepoort, lijkt de boeken in te gaan als 'declaration day'. Wederom heeft Niepoort op deze dag een Classic Vintage Port gedeclareerd. Zoals wel met meer dingen was Niepoort de eerste die 2019 declareerde.
Flesinhoud: 1500 ml
Jonge, robijnrode Port met jamachtig fruit van kers, pruim, blauwe bes plus specerijen (jeneverbes, kruidnagel). Mildzoet en mooi sappig in smaak met evenwichtige frisheid en soepele tannines. Fraai in combinatie met een lichtpittige blauwe kaas of een chocoladedessert.
Fraaie Tawny met een verfijnde, ontwikkelde geur van tabak, pruimedant, vijg, gebrande noten en kaneel. Toegankelijk en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en zachte tannine. Mooi bij notengebak met karamel of harde, oude kazen.