Verleidelijke, eikengerijpte rode bordeaux met een open geur van kers, pruim, zwarte bes, vanille en tabak. Vol en sappig met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines. Elegante finale met tonen van mokka en zoethout.
Geurige, zuivere zoete witte wijn met een aantrekkelijk aroma van honing, rijp geel fruit met nuances van ananas. Elegante smaakstructuur, zoet, rond en met milde zuren in de afdronk. Prima bij leverpaté, maar ook bij fijne desserts en gebak.
Geurige, zuivere zoete witte wijn met een aantrekkelijk aroma van honing, rijp geel fruit met nuances van ananas. Elegante smaakstructuur, zoet, rond en met milde zuren in de afdronk. Prima bij leverpaté, maar ook bij fijne desserts en gebak.
Helderrode wijn met een verfijnde geur van klein rood fruit, florale tonen en mild eikenhout. De elegante smaak is zacht, geurig en eindigt met een warme afdronk en lichte, soepele tannine.
Indrukwekkende, stevige rode Bordeaux met een complexe geur van rode kers, bosbes, pruim, munt en cederhout. De smaak is krachtig en rijp met jammy rood en zwart fruit, frisse zuren en soepele tannines.
Bij Pédesclaux worden de wijngaarden biologisch of, in het geval van bepaalde percelen, biologisch-dynamisch bewerkt. Sinds de familie Lorenzetti het landgoed in 2009 verwierf, staan respect voor het land en het milieu centraal in hun benadering van de wijnbouw.Het terroir is grind op kalksteenbodem, in de wijngaard: Met de hand geplukte sortering, en de oogst gaat in kleine kratten, gevolgd door een handmatige sortering op trossen en vervolgens op bessen.
Fraaie rode bordeaux met een complexe geur van rode bes, blauwe bes, braam, cederhout, mokka en grafiet. De smaak is vol met rood en zwart fruit, een opwekkende frisheid en rijpe, soepele tannines.
Franse droge witte wijn met een fris en verfijnd aroma van citrus, appel en lichte eikenhouttonen. De smaak is vol, evenwichtig en fris. Fraaie wijn bij gepocheerde of gebakken vis.
Baron Philippe de Rothschild bereikte in 1973 het ondenkbare, Château Mouton Rothschild werd gepromoveerd van 2e naar 1e Grand Cru Classé, de enige aanpassing die ooit gedaan is aan de classificatie van 1855.
Tot eind juni heerste warm, droog weer, gevolgd door een koele periode en aanzienlijke neerslag (146 mm in september en 196 in oktober, ofwel 2 tot 4 keer het gemiddelde).
Zeer goed weer met gematigde temperaturen en droogte. De druiven waren goed op weg om uitmuntend te worden, maar op 13 juni sloeg een grote hagelstorm toe, die de helft van de oogst wegvaagde.
Koud, droog weer overheerste tot juni en werd geleidelijk natter naarmate het jaar vorderde. De oogst begon op 19 september en eindigde op 14 oktober. Dit gebeurde in 5 passen, vrijwel zonder regen, maar met zeer koude temperaturen en af en toe vorst.
Een koel jaar, maar wel interessant dankzij een warme, droge zomer. Het weer was ideaal tijdens de oogst en de druiven waren in prima staat. Het was essentieel om alleen de beste terroirs te plukken en de verleiding van een te groot gewas te vermijden door een rigoureuze sortering en selectie tijdens het mengen.
Volrode, Franse wijn met een kruidig en licht gerijpt aroma. Gemaakt van merlotdruiven, aangevuld met cabernet sauvignon en malbec. De volle, soepele smaak combineert goed met rood vlees en wild.
Flesinhoud: 375 ml
Aromatische Franse rode wijn met de geur van hout en zwarte bessen. De smaak is vol en soepel. Heerlijk bij verfijnde gerechten zoals gevogelte, kalfs- of rundvlees en rijpe kaassoorten.