Volle, zachte rode wijn met een open geur van kers, pruim, zwarte bes, kruidnagel en rozijnen. De smaak is zwoel en intens met jammy fruit, opwekkende zuren en versmolten tannines. Milde finale met tonen van zoethout, toast en vijg.
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Bij Travaglini wordt sinds 1920 wijn gemaakt in Gattinara, een docg voor Nebbiolo in ‘Alto Piemonte’, in het noorden van Piemonte en zuiden van Zwitserland. Het worden daarom ook wel ‘bergnebbiolo’s’ genoemd, hoewel de wijnbouw hier op de uitlopers van de Alpen voornamelijk tussen 300 en 400 meter plaatsvindt, dus niet hoger dan bijvoorbeeld in Barolo.
Flesinhoud: 1500 ml
Een parel van Piemonte
Oogstjaar: 2017
"Niet alleen de flesvorm is iconisch, ook de stijl van deze Nebbiolo wijn spreekt mij enorm aan..." Lees meer
Het visitekaartje van Travaglini is de Gattinara de terroir en de stijl van Gattinara. De druiven komen van verschillende percelen op zo’n 350 tot 400 meter hoge, zuid- tot zuidwestelijk georiënteerde hellingen.
Een parel van Piemonte
Oogstjaar: 2017
"Niet alleen de flesvorm is iconisch, ook de stijl van deze Nebbiolo wijn spreekt mij enorm aan..." Lees meer
De naam No Name van de deze pracht Nebbiolo heeft wel degelijk een diepere betekenis en is een statement in wijnvorm. Het is feitelijk een Barolo, afkomstig van topwijngaarden binnen de DOCG (waaronder Cannubi), maar bewust niet als zodanig gebotteld.
Voor iedereen die smacht naar een authentieke, karaktervolle wijn uit Piemonte
"Borgogno No Name is geen geheimtip meer, maar een absolute cultwijn. Deze wijn is letterlijk een statement want de producenten mochten 'm geen Barolo noemen, dus doopten ze hem met een knipoog “No Name”..." Lees meer
De Borgogno “No Name” is een statement in wijnvorm. Het is feitelijk een Barolo, afkomstig van topwijngaarden binnen de DOCG (waaronder Cannubi), maar bewust niet als zodanig gebotteld. De reden?
Flesinhoud: 1500 ml
Aanbeveling van onze wijnadviseur Dominique Verhaaf
"Technisch is dit een Barolo, maar dan met een knipoog. In Magnum komt de wijn nog beter tot zijn recht: spanning, elegantie en gelaagdheid bouwen prachtig op..." Lees meer
Mousserende rode wijn uit Italië, met fijne aroma's van vers rood fruit en aangenaam laag alcoholgehalte (6%). De smaak is sappig en evenwichtig zoet, met een fijne tinteling. Erg lekker bij desserts en klein fruit of als verfrissend aperitief.
Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.
De Borgogno “No Name” is een statement in wijnvorm. Het is feitelijk een Barolo, afkomstig van topwijngaarden binnen de DOCG (waaronder Cannubi), maar bewust niet als zodanig gebotteld. De reden?
Flesinhoud: 3000 ml
Borgogno Era Ora Riesling is de nieuwste aanwinst van Borgogno. De Riesling druiven worden worden handmatig geoogst in de Madonna di Como wijngaarden, en worden na een koude vergisting 6 maanden gerijpt op fijne lies in roestvrijstaal, vervolgens wordt de wijn nog 6 maanden gerijpt in gebruikte eikenhouten vaten en tot slot 2 maanden in de fles.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Arnoud Appeldoorn
"Deze riesling uit de Langhe is technisch razendknap gemaakt. De spanning tussen zuren, mineraliteit en fruit is perfect in balans..." Lees meer
Witte wijnen uit Piemonte zijn wellicht minder bekend dat de rode wijnen maar zeker het proeven en drinken waard. Denk aan de Gavi of Roero Arneis wijnen of Dertohna gemaakt van het inheemse druivenras Timorasso , ook wel witte Barolo genoemd.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
"Timorasso is een druif met serieuze grip en structuur. Deze versie van Borgogno is loepzuiver, compact en intens..." Lees meer
De Luigi Einaudi Barolo Bussia is een krachtige en complexe wijn afkomstig uit de beroemde Bussia Cru in de Barolo-regio van Piemonte, Italië. Deze wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif, die bekend staat om zijn expressieve karakter en vermogen om het terroir van de wijngaard perfect vast te leggen.
De Luigi Einaudi Barolo Bussia is een krachtige en complexe wijn afkomstig uit de beroemde Bussia Cru in de Barolo-regio van Piemonte, Italië. Deze wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif, die bekend staat om zijn expressieve karakter en vermogen om het terroir van de wijngaard perfect vast te leggen.
Schitterende Barolo van Luigi Einaudi, granaatrood met amberen glinsteringen. De wijn is intens, krachtig, vol, sober en fluweelzacht. Met de tijd neemt de complexiteit van de wijn toe. Etherische geuren van kruiden, truffels en leer vervangen dan de fruitigheid van de eerste jaren.De druiven komen van de wijngaard Terlo gelegen op 300 meter hoogte.
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen.