Ambacht vertalen naar hoogwaardige kwaliteitswijn

Wijnmaker Jonathan Sanchez is na verschillende stages over de hele wereld klaar om zichzelf te settelen, sinds 2001 werkt hij bij dit wijndomein. In het hart van Hérault, Zuid-Frankrijk. Hij "leest" de terroirs van de Languedoc en gebruikt zijn kennis (opgedaan in de Nieuwe-Wereld wijnlanden) om op zo'n efficiënte manier te werken. Daarnaast zorgt hij ervoor dat druiven welke aangekocht worden bij collega wijnboeren voldoen aan de kwaliteitsnormen. Dit gebeurd bij de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah en Cabernet Sauvignon, met af en toe een uitstapje naar Marsanne, Grenache en Rousanne.. Ook Nederland heeft La Baume een tijd geleden ontdekt.

"De diversiteit van het terroir in deze omgeving en de handen van mijn collega's halen het maximale uit deze prachtige Zuid-Franse ambacht, wijnmaken."

 

 

Onze meestverkochte Viognier

Domaine de La Baume Viognier 2021

Domaine de La Baume Viognier Elisabeth: Exotische frisse en fruitige witte wijn. Heerlijk van smaak, perfecte kwaliteit! Een van de mooiste wijn van dit Domaine.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

Geinspireerd op de Rhône

Domaine de La Baume Syrah 2021

Stevige rode wijn met naast veel diep rood fruit ook een mooie kruidigheid. De wijn is vol en stevig van structuur. De wijn heeft 4 maanden op eiken vaten gerijpt.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,66 per fles

Aperitief Sauvignon Blanc uit warm klimaat

Domaine de La Baume Sauvignon Blanc 2021

Domaine de La Baume Sauvignon Blanc: Deze Sauvignon Blanc is een modern gemaakte witte wijn van wijnhuis Domaine de La Baume uit Servian in de Franse wijnstreek Languedoc. Het wijnbedrijf werd in 1882 opgericht.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

Domaine de La Baume, Ice Sparkling demi-sec

Domaine de La Baume Viognier is een modern gemaakte witte wijn van wijnhuis Domaine de La Baume uit Servian in de Franse wijnstreek Languedoc. Het wijnbedrijf werd in 1882 opgericht. De wijnen van Domaine de La Baume winnen overal prijzen voor de zeer eigentijdse kwaliteit.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,66 per fles

Krachtige aromatische wijn met finesse

Domaine de La Baume Elite d'Or 2019

Elite d'Or is de nieuwste wijn van Domaine de la Baume. Het idee kwam voort uit de wens om twee druivenrassen, enerzijds klassiek en anderzijds modern samen te vinifiëren tot een prachtige wijn.

14,60

Vanaf 12 flessen 13,40 per fles

Les Vignes de Madame

Domaine de La Baume Chardonnay 2021

Domaine de La Baume Chardonnay is een modern gemaakte witte wijn van wijnhuis Domaine de La Baume uit Servian in de Franse wijnstreek Languedoc. Het wijnbedrijf werd in 1882 opgericht. De wijnen van Domaine de La Baume winnen overal prijzen voor de zeer eigentijdse kwaliteit.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

Een perfecte belichting voor een zonovergoten wijn

Domaine de La Baume Cabernet Sauvignon 2020

Cabernet Sauvignon uit Zuid-Frankrijk van het welbekende Domaine de La Baume, aangename geuren van zwart fruit, vol van smaak. Mooi bij verschillende vleesgerechten.

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

Soepele Merlot met neutrale tannines

La Baume - La Grande Olivette Merlot
Alleen in webshop

La Baume - La Grande Olivette Merlot 2019

De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw.

7,95

6 flessenprijs, prijs per fles 6,95

12 flessenprijs, prijs per fles 6,50

La Baume - La Grande Olivette Chardonnay
Alleen in webshop

La Baume - La Grande Olivette Chardonnay 2020

De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw.

La Baume - La Grande Olivette Viognier
Alleen in webshop

La Baume - La Grande Olivette Viognier 2020

De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw.

La Baume drie keer genomineerd tot Franse wijndomein v/h jaar

Doordat La Baume een goede referentie bied aan wijnen uit de Languedoc hebben zij zichzelf inmiddels weten te promoveren tot toetsingsinstituut voor innovatie in de regio. Zo introduceerden zij in het gebied s'nachts oogsten, het oogsten in de nacht geeft verschillende positieve effecten op de druiven. De lagere temperaturen van de nacht zorgen ervoor dat de aroma's niet vervliegen tussen het plukken van de druif en het maken van de wijn. Dit zorgt ervoor dat de wijn meer aroma heeft. Daarnaast zijn zij het bedrijf dat kwaliteitsschroefdoppen herintroduceerden. Inmiddels een groot succes. Tijdens de periode 2000-2020 heeft het wijnbedrijf al 3 keer de nominatie "Beste Wijnbedrijf van Frankrijk" gehaald.

Het ontstaan van Domaine de La Baume

De geschiedenis van Domaine de la Baume begon in 1880 toen de PRAT-familie, met een echte passie voor wijnmaken, de overtuiging had om er een gerenommeerd eigendom van te maken. Destijds waren de wijngaarden verlaten na de phylloxera-crisis. Jean Prat, de vader, bouwde daar een karakteristiek huis, de 'Folie', dat in de loop van de tijd het embleem van het pand is gebleven.

In 1900 opende Prat een winkel gewijd aan de wijnen van Domaine de la Baume aan de beroemde boulevard Haussmann in Parijs, een ongelooflijke etalage voor de wijnen van de accommodatie. Op oudere leeftijd bracht hij het domein door aan zijn zonen, samen met zijn passie en smaak voor hard werken. Twee generaties eigenaren volgden en in 1990 kreeg het verhaal een nieuwe wending met de komst van de familie Hardy uit Australië. Zij begonnen met het oogsten 's nachts en ze introduceerden moderne technieken voor het maken van wijn. In 2003 nam Joseph Helfrich, CEO van de groep Grands Chais de France, de teugels over van dit landgoed en gaf het de internationale erkenning die het zo terecht verdient. De mannen van het landgoed inspireren het in perfecte harmonie met de terroirs.

Het klimaat en terroir

Klimaat
Domaine de la Baume is onderhevig aan het mediterrane klimaat.  Dit wordt gekenmerkt door afwisseling tussen milde winters en hete zomers, een combinatie van felle zon en soms heftige wind. De neerslag, die zich het hele jaar door onregelmatig verspreidt, is meestal in het voorjaar  en herfst wat leidt tot een optimale groei en rijping van de druiven.

Terroir
De grond in de wijngaard van Domaine de la Baume is zeer gevarieerd: terwijl er kalkstenen kiezels op de hellingen liggen, zijn de plateaus claylimestone en zandklei. Dit rijke terroir maakt de productie mogelijk van talloze wijnen, variërend van een gemakkelijk drinkbare stijl tot subtielere wijnen. Wat de stijl ook is, ze bieden een breed scala aan aroma's.

Even geduld a.u.b.