Monte del Frà Custoza halve fles 2020

Wijn uit Italië - Veneto

Een heerlijke droge witte wijn! Typisch Italiaans: niet al te uitbundig, wel sappig en met een flinke smaaklengte. Insiders beschouwen de azienda Monte del Frà als de beste producent van de DOC (Denominazione di Origine Controllata) Custoza.

Monte del Frà Pinot Grigio delle Venezie Tosa 2020

Wijn uit Italië - Veneto

De pinot grigio is misschien wel de meest bekende witte druif van Italië. Ons populaire Veneto-domein Monte del Frà maakt er een verleidelijke, frisse, fruitige wijn van die tegelijkertijd de onmiskenbare kwaliteits-signatuur van de familie Bonomo draagt.

Monte del Frà Custoza 2020

Wijn uit Italië - Veneto

Wat een heerlijke, typisch Italiaanse witte wijn! Niet al te uitbundig, wel sappig en fruitig en met een flinke smaaklengte. Insiders beschouwen Monte del Frà als de beste producent van de DOC (Denominazione di Origine Controllata) Custoza.

Monte del Frà Bardolino Chiaretto 2020

Wijn uit Italië - Veneto

Dat Monte del Frà patent lijkt te hebben op rijp-fruitige wijn, blijkt ook uit hun loepzuivere droge rosé, de Chiaretto. De schillen van de blauwe corvina- (65%), rondinella- (30%)  en sangiovesedruiven (5%) weken slechts vierentwintig uur in het druivensap en geven de wijn een lichtroze tint.

Monte del Frà Bardolino 2020

Wijn uit Italië - Veneto

Bardolino, de sappige, fruitige rode wijn uit het gelijknamige gebied aan het Gardameer, dankt zijn wereldberoemde status in de eerste plaats aan het toerisme. Helaas krijgen toeristen ter plekke echter vaak een kwalitatief matige, dunne wijn geschonken.

Monte del Frà Soave Classico 2020

Wijn uit Italië - Veneto

De broers Eligio en Claudio Bonomo zijn de trotse eigenaren van Monte del Frá, een fraai domein in Veneto. De naam stamt nog uit de tijd dat op deze heuvel (monte) een klein klooster stond waar monniken (fra) leefden.

Monte del Frà Lena di Mezzo Valpolicella Ripasso Classico Superiore halve fles 2018

Wijn uit Italië - Veneto

Door de uiteenlopende manieren van vinificatie kan Valpolicella heel verschillend in stijl zijn. Deze varieert van licht en fruitig (Valpolicella) tot zeer geconcentreerd (Valpolicella Amarone). Ook op het Tenuta Lena di Mezzo worden verschillende wijnen gemaakt.

Monte del Frà Veneto Corvina Veronese 2018

Wijn uit Italië - Veneto

De broers Eligio en Claudio Bonomo zijn de trotse eigenaren van Monte del Frá, een fraai domein in Veneto. De naam stamt nog uit de tijd dat op deze heuvel (monte) een klein klooster stond waar monniken (fra) leefden.

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2019

Wijn uit Italië - Veneto

Geweldige wijn. Bloemen, noten, gele pruimen, toast, boter. Dik, rijp en weelderig met een fraai tegenwicht van levendige zuren.

Monte del Frà Veneto Lena Corvina 2017

Wijn uit Italië - Veneto

Monte del Frà staat bekend om de mooie en prijswinnende witte wijnen uit Custoza. Sinds enkele jaren maakt deze wijnproducent ook fraaie rode wijnen, in het hart van het Valpolicellagebied, op Tenuta Lena di Mezzo.

Monte del Frà Veneto Casa Capitei Lena Corvina 2018

Wijn uit Italië - Veneto

De Lena Casa Capitei ( ‘kapelletjes’) is een variant op de zo gewilde Valpolicella Ripasso en een van de luxe wijnen van Monte del Frá. Dit wijngoed is van oudsher onze leverancier van de razend populaire witte Custoza.

Monte del Frà La Picia Spumante Extra Dry rosato

Mousserende wijn uit Italië - Veneto

De broers Eligio en Claudio Bonomo zijn de trotse eigenaren van Monte del Fra, een fraai domein in Veneto. De naam stamt nog uit de tijd dat op deze heuvel (monte) een klein klooster stond waar monniken (fra) leefden.

Monte del Frà Veneto Mascarpine 2016

Wijn uit Italië - Veneto

Dat wijnen van cabernetdruiven onderling zeer verschillend kunnen zijn, bewijst Monte del Frá met de rode Mascarpine. De cabernet sauvignon- (85%) en merlotdruiven (15%) hebben door aanpassing aan bodem en klimaat een eigen, Italiaans, karakter ontwikkeld.

11 Wijngaarden met elk een uniek karakterLocaties wijngaarden

Monte del Frà heeft altijd geloofd in één vuistregel: Wijn moet "goed" zijn. Met respect voor de druiven en het milieu gemaakt worden niets meer en niets minder.. geen compromissen.
Tegelijkertijd willen zij een wijn hebben die geen professionele opleiding nodig heeft om elke dag gewaardeerd en genoten te worden. Dit is hoe "de 11 wijngaarden" werden geboren. Deze komen van de vreugde om rond de tafel te verzamelen voor een aperitief met vrienden of voor het familiediner aan het einde van een werkdag.
 

Wij vieren vakantie, zij werken

Het Gardameer en Verona: voor U en ons een vakantiegebied maar voor Monte Del Frá een werkgebied. Dit wijnbedrijf uit 1958, gevestigd in het dorp Custoza, bezit hier 140 hectare wijngaarden. De familie Bonomo, heeft daarnaast nog wijngaarden in Valpolicella. Monte Del Frá focust zich op twee aspecten: Zorgvuldig werken en een streng beheer van de wijngaarden, zodat druiven van onberispelijke kwaliteit zijn. Met hulp van de meest innovatieve technieken en efficiente werkmethoden weet Monte del Fra wijnen te maken welke niet alleen door professionals gedronken dienen te worden. Nee ze maken wijnen welke geschikt zijn voor een breed publiek, wijnen welke geschikt zijn als aperitief tijdens een borrel met vrienden, het familiediner, of gewoon na een lange werkdag..

Het wijnhuis Bewuster wijn maken

In de lucht jaagt een buizerd op een haas die tussen de wijnranken door rent, opzoek naar wilde bloemen en kruiden, welke tussen de wijnstokken groeien. Een wolk van bijen en vlinders komen op de bloemknoppen af. Deze enorme vitaliteit is de tastbare aanwijzing voor de veranderingen die Monte del Fra heeft doorgevoerd om ​​steeds duurzamer wijn te maken. Geleidelijke nulstelling van synthetische producten. Zorg voor biodiversiteit en laat grote houtruimtes tussen de aangrenzende wijngaarden over, zodat de natuur haar gang er kan gaan. Druppelirrigatiesystemen om verspreiding en verspilling van kostbaar water te voorkomen. Tijdens de maanden van maximale ontwikkeling van de flora, snoeien de werknemers de wijnranken met de grootste aandacht voor de nuttige fauna. Het maaien vindt plaats in afwisselend wijnranken, zodat de fauna zich kan verplaatsen en een nieuwe schuilplaats kan vinden. Rond de wijngaard is het maaien van gras strikt mechanisch; we gebruiken nooit chemische producten en laten het gemaaide gras op de grond achter om nieuwe voeding te creëren. Zo wordt de plant sterker en kan de plant de uitdaging van de klimaatverandering beter aan. De terugkeer van wilde fauna is de beste getuige van hoe de natuurlijke omgeving is verbeterd in de percelen onder leiding van de familie Bonomo. Al jaren bewandelen zij het pad van de duurzaamheid, om de natuur te kunnen respecteren en de hoogst haalbare kwaliteit te maken.

Monte del Frà koopt u vandaag en drinkt u morgen

De passie bij de familie Bonomo is bewonderingswaardig, er worden veel verschillende wijnen gemaakt en in diverse prijsklasses. Profiteer van het brede assortiment en koop één of zelfs meerdere van de Monte del Frà wijnen. Bestel voor 16:00 om er morgen van te kunnen genieten!
Wij bezorgen al vanaf 35 euro gratis aan huis! Liever onze winkel bezoeken? Wij heten u welkom,  deze wijn staat voor U altijd op voorraad.

 

Even geduld a.u.b.