Zoek op dranksoort
Zoek op prijs
Zoek op flesinhoud

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Ontdek hier jouw favoriete Rum

Bacardi Limon is de perfecte mixer met jouw favoriete frisdrank.

1

Bacardi Limón 70cl inclusief gratis verzending

BACARDÍ Limón is vernoemd naar het Spaanse woord voor citroen. Maar de frisse smaak is afkomstig van een combinatie van drie verschillende citrusvruchten: citroen, limoen en grapefruit. En hoe smaakt dat?

Flesinhoud: 700 ml

Bacardi Limon is de perfecte mixer met jouw favoriete frisdrank.

2

Bacardi Limón 1L inclusief gratis verzending

BACARDÍ Limón is vernoemd naar het Spaanse woord voor citroen. Maar de frisse smaak is afkomstig van een combinatie van drie verschillende citrusvruchten: citroen, limoen en grapefruit. En hoe smaakt dat?

Flesinhoud: 1000 ml

3

El Dorado Rum 3 Years Old

Deze rum wordt minstens drie jaar in eikenhouten vaten gelegd en vervolgens dubbel gefilterd door natuurlijke houtskool om kleur te verwijderen, wat resulteert in een geest die ongelooflijk soepel en veelzijdig is.

Flesinhoud: 700 ml

4

El Dorado Rum 5 Years Old

Deze rum ligt minstens vijf jaar in eikenhouten vaten en is doordrenkt met onovertroffen afmetingen en smaak. Komt het beste tot zijn recht puur of "on the rocks"  

Flesinhoud: 700 ml

5

El Dorado Rum 8 Years Old

Deze rum, gemaakt door onze Master Blender, werd minstens acht jaar lang in eikenhouten vaten neergelegd en produceerde een soepele en karakteristieke blend die perfect is om van te nippen of voor gebruik in ambachtelijke cocktails.

Flesinhoud: 700 ml

Het vloeibare goud van Guyana

6

El Dorado Rum 12 Years Old

El Dorado Rum staat ook bekend als het ‘Liquid Gold of Guyana’. Demerara Distillers begon in 1670 toen elke suikerplantage in Guyana zijn eigen rumstill had en een groep suikerrietproducenten een exporterende coöperatie vormde.

Flesinhoud: 700 ml

7

El Dorado Rum 15 Years Old

Deze rum is minstens 15 jaar in eikenhouten vaten neergelegd en vervolgens kunstig gemengd met de Enmore en Diamond Coffey Stills, de Port Mourant Double Wooden Pot Still en de Versailles Single Wooden Pot Still - om van te genieten.

Flesinhoud: 700 ml

8

El Dorado Rum 21 Years Old

El Dorado bestaat om diepere, rijker vervaardigde rumervaringen te creëren waar drinkers langer van kunnen genieten. De kenmerkende El Dorado-smaak die wordt gekenmerkt door een diepe zachtheid, is een product van drie eeuwen aloude traditie, het doorgeven van vaardigheden van generatie op generatie en het behouden van het karakter binnenin.

Flesinhoud: 700 ml

Zeldzame fles uit een van de historische pot stills van El Dorado

9

El Dorado Rum Port Mourant 1997

Deze zeer zeldzame Demerara Rum is gedistilleerd op de Wooden Continuous Coffey Still, gerijpt in voormalige bourbonvaten, gebotteld in beperkte oplage. Gedistilleerd in 1997 en gebotteld in 2017.    

Flesinhoud: 700 ml

179,95 per fles

10

El Dorado Skeldon 2000

El Dorado Rare Collection Skeldon 2000 is een bruine rum afkomstig uit Guyana. Hij heeft 18 jaar mogen rijpen op bourbon vaten. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is afkomstig van amandelen gevolgd door hazelnoot en walnoot.

Flesinhoud: 700 ml

229,95 per fles


Lees hoe rum ontstaan is

De voorlopers van rum dateren uit de oudheid
Er wordt aangenomen dat de ontwikkeling van gefermenteerde dranken gemaakt van suikerrietsap voor het eerst heeft plaatsgevonden in het oude India of China, en zich van daaruit heeft verspreid. Een voorbeeld van zo'n drankje is brum. Geproduceerd door het Maleisische volk, dateert duizenden jaren terug. Marco Polo registreerde ook een 14e-eeuws verslag van een "zeer goede wijn van suiker" die hem werd aangeboden in het huidige Iran. De eerste distillatie van rum vond plaats op de suikerrietplantages van het Caribisch gebied in de 17e eeuw.

Zonder plantageslaven geen rum
Plantageslaven ontdekten voor het eerst dat melasse, een bijproduct van het suikerraffinageproces, fermenteerde tot alcohol. Later, distillatie van deze alcoholische bijproducten concentreerde de alcohol en verwijderde onzuiverheden, waardoor de eerste echte rum ontstond. Volgens de overlevering is rum voor het eerst ontstaan ​​op het eiland Barbados. Ongeacht de oorspronkelijke bron stonden de vroege Caribische rum niet bekend om hun hoge kwaliteit. Een document uit 1651 uit Barbados vermeldde: "Het belangrijkste geknoei dat ze op het eiland maken is Rumbullion, alias Kill-Divil, en dit is gemaakt van gedistilleerd suikerriet, een hete, helse en vreselijke drank". Na de ontwikkeling van rum in het Caribisch gebied, verspreidde de populariteit van de drank zich naar het koloniale Amerika. Om aan de vraag naar het drankje te voldoen, werd in 1664 op het huidige Staten Island de eerste rumstokerij in de koloniën opgericht. Drie jaar later had Boston, Massachusetts een distilleerderij.

Al tijden een welvarende industrie
De productie van rum werd de eerste en meest welvarende industrie van het vroege koloniale New-England. De daar geproduceerde rum was behoorlijk populair en werd zelfs gedurende een groot deel van de 18e eeuw als de beste ter wereld beschouwd. De populariteit van rum bleef bestaan ​​na de Amerikaanse Revolutie, waarbij George Washington bij zijn inauguratie in 1789 aandrong op een vat Barbados-rum. Uiteindelijk leidden de restricties op rum van de Britse eilanden in het Caribisch gebied in combinatie met de ontwikkeling van Amerikaanse whisky tot een afname van de populariteit van de drank. Inmiddels is rum weer helemaal hip!

Wat is rum

Het is een destillaat van melasse (stroperige bijproduct van suikerriet of suikerbieten). Zwart van kleur en bitterzoet van smaak. Na het plukken van deze planten worden de suikers ervan gefermenteerd in combinatie met gisten en water. Deze basis is zo'n 6 tot 8%. Dit wordt vervolgens gedistilleerd in grote ketels. Deze basis mag nog geen rum genoemd worden, minimaal één jaar rijping is verplicht. De rummeester beslist of de rum een rijping op stalen tanks of eiken vaten ondergaat.

Soorten rum
Er zijn hoofdzakelijk drie soorten rum:

Witte rum
Volledig gerijpt op stalen tanks, minimale rijping van één jaar en vaak ook niet langer. Kenmerkend aan deze rum is zijn frisse smaak.

Bruine rum
Heeft een vatrijping gehad, klassiek gezien zijn dit voormalige Bourbonbarrels van 200 liter. Kan smaken van kruiden en specerijen bevatten.

Zwarte rum
Dit is een rum waar vaak melasse of karamel aan is toegevoegd, hierdoor krijgt de rum een extra zoetige smaak en zijn kenmerkende zwarte kleur. Zoals bijvoorbeeld onze Kraken Black Spiced Rum.

Daarnaast wordt er ook Flavoured rum gemaakt, dit zijn rumsoorten met een smaak. Een bekend voorbeeld hiervan is Bacardi Razz, Limón of Carta Fuego.

Koop rum bij Wijnhandel Appeldoorn

Ontdek hier ons assortiment aan nieuwe rumsoorten of kies een rummerk naar eigen wens. Bestel je voor 17:00 dan wordt het vandaag nog verzonden!

Even geduld a.u.b.