Bodegas Piqueras Almansa Garnacha Tintorera 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die in vergelijkende proeverijen positief verrassen. Een voorbeeld is deze wijn uit het kleine Almansa, gelegen tussen het grote wijngebied La Mancha en de kust bij Denia, in Zuidoost Spanje.

Bodegas Piqueras Almansa White Label Verdejo-Sauvignon Blanc 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die bij vergelijkende blindproeverijen iedereen verrassen. Een mooi voorbeeld is Bodegas Piqueras uit het kleine Almansa in Zuidoost-Spanje. De streek is niet zo bekend en heeft de hardnekkige reputatie als leverancier van matige wijn.

Bodegas Piqueras Almansa Black Label Syrah-Monastrell 2019

Wijn uit Spanje - Almansa

In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die bij vergelijkende blindproeverijen iedereen verrassen. Een mooi voorbeeld is Bodegas Piqueras uit het kleine Almansa in Zuidoost-Spanje.

Bodegas Piqueras Almansa Rosé Label 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

De voorliefde voor lekker eten en drinken is diep verankerd in de Spaanse cultuur. Het liefst delen Spanjaarden deze voorliefde tijdens ‘el picoteo’: het moment op de dag om samen te komen voor een goed glas en een paar lekkere tapas.

Terra Grande Almansa Syrah 2017

Wijn uit Spanje - Almansa

De gedreven Juan Pablo Bonete maakt op Finca Los Timonares een heel plezierige syrah met een voortreffelijke prijs-plezierverhouding. De wijn - gemaakt van de druiven van 100% biologisch bewerkte wijngaarden - rijpt zes maanden in fusten van Amerikaans eikenhout.

Bodegas Piqueras Almansa Old Vines Garnacha 2018

Wijn uit Spanje - Almansa

Juan Pablo Bonete excelleert in het onbekende Almansa met deze volle, smeuïge en toegankelijk smakende rode wijn. Hij is gemaakt van garnachadruiven van gemiddeld vijftig jaar oude stokken. De hooggelegen wijngaard wordt zonder irrigatie bewerkt, wat heel bijzonder is in dit droge en warme deel van Spanje.

Bodegas Piqueras Almansa Wild Fermented Verdejo 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

De wijnstreek Rueda heeft de verdejodruif internationale bekendheid gegeven. Maar ook in andere Spaanse wijnstreken worden mooie en aromatische witte wijnen gemaakt van dit bijzondere en herkenbare druivenras. Wijnmaker Juan Pablo Bonete van Bodegas Piqueras in het zuidelijke Almansa maakt een treffend voorbeeld.

Camino de Caza Almansa Garnacha Tintorera-Monastrell 2018

Wijn uit Spanje - Almansa

Een goede begeleider van wildschotels en kruidige gerechten moet krachtig zijn. Met volle, rijpe tannines, zodat ook smaakintense sauzen goed combineren. De geurintensiteit is ook belangrijk, want die bepaalt in sterke mate de lengte en kwaliteit van de afdronk.

Camino de Caza Almansa Sobre Lías Verdejo 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

De wijnstreek Rueda heeft de verdejodruif internationale bekendheid gegeven. Maar ook in andere Spaanse wijnstreken worden mooie aromatische witte wijnen gemaakt van dit bijzondere en herkenbare druivenras. Bodegas Piqueras in het zuidelijke Almansa maakt een treffend voorbeeld.

Bodegas Piqueras Almansa Los Losares Garnacha Tintorera 2017

Wijn uit Spanje - Almansa

De talentvolle Juan Pablo Cantos, die eerder werkte bij het fameuze Vega Sicilia, kreeg de vrije hand om een topkwaliteit te maken van de oudste en niet geïrrigeerde wijngaarden van Bodegas Piqueras.

Bodegas Piqueras Almansa Los Losares Monastrell 2018

Wijn uit Spanje - Almansa

Bodegas Piqueras is een van de belangrijke drijvende krachten achter de Spaanse regio Almansa en maakt er prachtige, authentieke wijnen. Als ode aan de streek, haar bijzondere terroir en oude wijnstokken lanceerde wijnmaker Juan Pablo Cantos eerder al de Los Losares Granacha Tintorera.

Bodegas Piqueras Almansa V.S. Monastrell-Garnacha Tintorera 2016

Wijn uit Spanje - Almansa

Trouvailles in de wijnwereld zijn er nog, vooral buiten de bekende gebieden. In het in reputatie achtergebleven, hooggelegen Almansa ten zuidwesten van Valencia bijvoorbeeld. De ambitieuze wijnmakers Juan Pablo Bonete en Juan Pablo Cantos weten hier te verrassen met hun topwijn van monastrell en garnacha tintorera.

Bodegas Piqueras Almansa Monastrell-Syrah BIB 3 liter 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die bij vergelijkende blindproeverijen iedereen verrassen. Een mooi voorbeeld is Bodegas Piqueras uit het kleine Almansa in Zuidoost-Spanje. De streek is niet zo bekend en heeft de hardnekkige reputatie als leverancier van matige wijn.

Piqueras Almansa Verdejo-Sauvignon Blanc BIB 3 liter 2020

Wijn uit Spanje - Almansa

  In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die bij vergelijkende blindproeverijen iedereen verrassen. Een mooi voorbeeld is Bodegas Piqueras uit het kleine Almansa in Zuidoost-Spanje.

Proef en ontdek La Mancha wijnen

Bodegas Piqueras is gelegen in het geografische gebied van D.O. Almansa, een hoogvlakte in het zuidoosten van de provincie Albacete, in de regio Castilla-La Mancha (Spanje). Inmiddels wordt er al vier generaties lang wijn verbouwd, momenteel wordt Juan Pablo Bonete verantwoordelijk gesteld voor het maken van wijnen welke de regio moeten vertegenwoordigen.

Bodegas Piqueras prestige wijnen

Omdat Piqueras 100 jaar bestaat hebben zij een prestige serie uitgebracht, de wijnstokken van deze wijngaarden zijn tot 90 jaar oud, dit geeft wijnen van hoge kwaliteit, een betere sapconcentratie en zowel de rode als witte wijnen hebben dan een bijzonder expressief karakter.


Modern en innovatieve wijnbouw

Piqueras heeft niet alleen ultramoderne apparatuur en technologie om te helpen bij het plukken, persen, filtreren, bottelen en labelen van druiven.
Er is ultramoderne apparatuur aangeschaft om naar de wijn te kunnen luisteren, de ontwikkeling te voelen, om de perfecte blend van elke vintage te kunnen creëren

 

Biologisch cultiveren

Flora en fauna groeit weelderig tussen de wijnstokken, het draagt bij aan de biodiversiteit, de schapen grazen tussen de olijvenbomen en wijnstokken wat ervoor zorgt dat de vegetatie niet te hoog groeit. Daarnaast is er op het volledige dak van de Bodega zonnenpanelen gnstalleerd.

Even geduld a.u.b.