Dit perceel van één hectare met niet-geënte wijnstokken werd in 1982 aangeplant in samenwerking met INRA. Het werd in 1992 en 1995 gehalveerd. Gelegen op hetzelfde terroir als de Varennes du Grand Clos, worden de Varennes "Franc de Pied" afzonderlijk gevinifieerd in de jaargangen die hun typiciteit het beste lijken te onderscheiden.
De beste wijngaarden van Chinon liggen bij het dorpje Sazilly, langs het riviertje La Vienne. Domaine Joguet is hier toonaangevend. Hun akkers als Clos de la Dioterie, Clos du Chêne Vert en Les Varennes du Grand Clos vormen een begrip in de regio en ver daarbuiten Eind jaren vijftig neemt Charles na het overlijden van zijn vader het familiedomein over.
Toegankelijke Franse rode wijn met een intens aroma van vers rood fruit en een sappige, volle smaak. Lekker bij verschillende voorgerechten, charcuterie en licht gekruide maaltijden.
Een leuke huiswijn
Oogstjaar: 2020
"Wanneer je bij Arjolle komt in Zuid-Frankrijk, dan proef je de PU-RE PAS-SIE van dit op en top familiebedrijf. Deze wijn wil je drinken. " Lees meer
Fijne alcoholvrije rosé. Lichtroze van kleur en geurend naar rijpe aardbei en framboos. De smaak is lekker sappig, soepel en met een verkwikkende frisheid. Heerlijk om zo te drinken of bij borrelhapjes en lichte voorgerechten.
Als u voor alcoholvrij kiest, kies dan iets lekkers!
Oogstjaar: 2020
"Deze alcoholvrije rosé van Arjolle komt in de buurt van een regulier glas rosé. Alcohol is namelijk de ruggenraat van wijn en het is verdomd lastig om een kwaliteit te maken welke vergelijkbaar is met een doorgaanse rosé..." Lees meer
Franse, dieprode wijn uit de Bordeaux, met een aroma van rijp fruit, eiken en kruiden. De smaak is vol en krachtig. Jong is deze wijn lekker bij gekruid stoofvlees, gerijpt bij rund- en kalfsvlees.
Een pittige en verfijnde rosé, met geuren van rood fruit - zoals framboos - en een lichte kruidigheid. Uitstekend bij charcuterie, vleessalades en visschotels.
Sinds het voor het eerst werd geproduceerd, en tijdens de verschillende jaargangen, weerspiegelt Château Beychevelle de elegantie en finesse van de beste terroirs van Saint Julien. Sierlijk en complex, met een enorme aromatische rijkdom, Château Beychevelle is gemaakt van de beste percelen in de wijngaard en ondergaat een streng selectieproces.
La Croix Boissée is een uniek perceel. Oude wijnstokken geplant in 1974, gelegen op de beste helling van de Cravant-heuvel en met een ideale ligging in het uiterste zuiden van de heuvel.
Volrood van kleur met wat paars; fruitig van geur met nuances van frambozen en kersen en wat leer en laurier. De evenwichtige smaak zet vol, rond en soepel in en eindigt met een lichte en rijpe tannine in de afdronk.
Château Sociando-Mallet is een wijndomein gelegen in de noordelijke Médoc, en algemeen beschouwd als de gelijke van vele geklasseerde Château's . Hoewel het Château niet voorkomt in de Bordeaux-classificatie van 1855, kreeg het een vijfde onofficiële classificatie in de versie van Liv-Ex uit 2011.
10 Generaties aan ervaring vindt u bij dit wijnhuis. Sinds 1821 hebben generatie op generatie van de familie Barton de hoofdstukken van Château Langoa Barton geschreven. In 1855 de Grand Cru Classé-status gekregen.
Verfijnde Cabernet Franc uit Zuid-Frankrijk. Jeugdig fruitig van geur met nuances van kersen en licht gebrande tonen. De smaakstructuur is rond en zacht van inzet en ontwikkelt een evenwichtige afdronk met kruiden en fruit.
Ontdek het plezier van Bordeaux wijnen in deze aantrekkelijk geprijsde Château Pied d'Argent Bellevue, een toegankelijke medium bodied Bordeaux wijn met aroma's van bessen, bloemen en een vleugje cederhout. De klassieke Bordeaux smaak én toegankelijk in zijn jonge jaren.
Ook interessant als relatiegeschenk
Oogstjaar: 2018
"Met deze Bordeaux kunt u een breed publiek blij maken, het is een plezierige wijn van een klassieke herkomst met aangenaame fruittonen zoals blauwe bessen en donkere bramen, denk ook aan de geur van narcissen en eiken..." Lees meer
Dieprode wijn uit de Bordeaux met een krachtig aroma van vers fruit, eikenhout en gebrande tonen. De smaak is pittig. Jong gedronken uitstekend bij gegrild vlees; na enige jaren rijping heerlijk bij wild.