Dit is een van de meest populaire wijnen uit het belangrijke wijnbouwgebied Wachau in het noorden van Oostenrijk, deze Federspiel is een krachtige Grüner Veltliner met een ware terroirexpressie.
Volgens de mythe maakt de Rote Tor (rode poort) deel uit van de muur van de oude stad, die tijdens de Zweedse oorlogen van 1630 met bloed werd beschilderd. Grüner Veltliner Smaragd druiven worden geteeld op wijngaarden van samenstelling van de grond is gneis, mica en bruin aards.
De wijngaard Honivogl ligt aan de onderkant van de Singerriedel. Elk jaar oogsten we hier onze beste Gruner Veltliner’s. De grond is rijk aan mineralen, en deze factor, in combinatie met zijn twee expositiesrichtinghet zuiden geeft ons ideale omstandigheden om deze geweldige wijn te produceren.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Heerlijk frisse, droge witte wijn uit Oostenrijk, met een fruitig en kruidig aroma. De sappige smaak past goed bij salades en koude voorgerechten. Ook lekker als aperitief.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
"Wij hebben het genoegen gehad om Niki Moser, wie de wijnmaker is van Sepp Moser in onze winkel te hebben mogen ontvangen eind vorig jaar..." Lees meer
Verfijnd Oostenrijks rood. Kruidig, mild fruitig van geur, met nuances van bessen en wat laurier. De smaak zet soepel en elegant in en eindigt met een evenwichtige afdronk. Licht gekoeld prima bij gevogelte of mild gekruide gerechten.
Zuivere en aromatische Oostenrijkse witte wijn met een pittige, frisse smaak. Op-en-top riesling! Prima bij geurige gerechten - zoals zuurkool - of kip in witte wijn.
De Grüner Veltliner Fass 4 is afkomstig uit de middelgrote delen van de Hengstberg en omvat percelen uit Engabrunn, Feuersbrunn, Gösing en Fels. De Fass 4 heeft een kruidige en aromatische neus met in de smaak zwarte peper en een hint van chilipeper, frisse weidebloemen en rijpe Granny Smith appel.
Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Rode wijn uit Oostenrijk, met een pittig aroma van vers rood fruit en een tikje kruidigheid. De smaak is zacht, fris en evenwichtig. Lekker bij verfijnde vleesschotels, bijvoorbeeld met kalfs-, lams- of rundvlees.
Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.
Geurige droge witte wijn uit Oostenrijk. In de geur nuances van rijpe appel en perzik in het aroma en milde citrustonen. De sappige, frisse smaakstructuur is evenwichtig en eindigt met een aanhoudende afdronk. Uitstekende wijn bij koude visgerechten of gebakken vis met lichte kruiden.
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.