Karaktervolle en krachtige rosado met finesse. Fraaie zalmroze kleur en subtiele geur van bloemen, framboos, watermeloen en grapefruit. Toegankelijk en intens sappig met rijp fruit en milde zuren in de smaak.
100% Tinto Fino. Vinificatie en élevage 20 maanden op nieuwe Franse eik De wijn Flor de Pingus is de 2de wijn van de legendarische Pingus. De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest.
Indrukwekkende rode wijn met een complexe geur van zwarte bes, kers, toast, cacao en munt. Krachtig, intens en tegelijk heel verfijnd in smaak met perfect rijpe tannines en precies voldoende frisheid.
Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion.
Unico is het vlaggenschip van Vega Sicilia. Misschien wel de meest gewaardeerde wijn van heel Spanje. Het rijpingsproces van deze wijn duurt in totaal 10 jaar. Op Frans en Amerikaans eikenhout (zowel gebruikt als nieuw) en op fles.
Dieprode Spaanse wijn met een krachtig, intens aroma van bramen en bessen en nuances van eikenhout. De volle, krachtige en pittige smaak past goed bij vlees of wild.
Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.
De Alion is een fantastische uitdrukking van Ribera del Duero topklasse. Het heeft een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak die zweven uit het glas met een zodanige afbakening dat de Alion de absolute flagship is (en voorbeeld) voor veel van zijn collega's in de Ribera.
Matallana 2018 is de enige wijn die Telmo Rodriguez produceert in Ribera del Duero. Een traditionele blend van Tempranillo (Tinto Fino) met ongeveer 15% andere variëteiten, waaronder: Valenciano (Bobal), Navarro (Garnacha) en witte Albillo.
La Diva is het vlaggenschip van Betrand Sourdais´ boutique winery Dominio de Es, in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. Jaarlijks worden slechts 500 à 600 flessen van deze icoonwijn geproduceerd.
La Mata is één van de Grand Cru wijnen gemaakt door Betrand Sourdais´ boutique winery Dominio de Es, in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. De druiven voor La Mata komen van biodynamisch bewerkte, zéér oude (pre-phylloxera) wijnstokken op een donkere, kleihoudende ondergrond die door Bertrand zelf wordt omschreven als "dark chocolate".
La Diva is het vlaggenschip van Betrand Sourdais´ boutique winery Dominio de Es, in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. Jaarlijks worden slechts 500 à 600 flessen van deze icoonwijn geproduceerd.
Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.
Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.
Carravilla is de nieuwste Cru-wijn van Dominio de Es in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. 2019 was de eerste oogst voor deze wijn. De druiven voor Carravilla komen van op een zuidhelling gelegen wijngaard die wordt gedomineerd door kalksteen.