Spaanse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma en een toets van eikenhout. Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.
Inhoud: 3000 ml
Aanbeveling van onze wijnadviseur Sil Philipsen
Oogstjaar: 2020
"Deze Bag in Box wijn van Piqueras heeft een vergelijkbare smaak als dezelfde wijn uit fles, de verpakking is stevig en heeft een degelijke uitstraling..." Lees meer
De Primitivo druif is bijzonder goed bestand tegen extreme warmte. Dit is ook de reden dat zij in het zuiden van Italië zo geliefd is. Heel lang alleen gebruikt voor bulkwijnen, maar tegenwoordig ook steeds meer voor kwaliteitswijnen zoals deze Callesella.
Franse rode wijn met de geur van rood fruit en kruiden. De smaak is soepel, zacht en fruitig. Erg lekker bij kruidige mediterrane en grillgerechten.
Een rode wijn met een hoge intensiteit, sublieme elegantie en finesse. Deze topwijn heeft een geheel nieuwe uitstraling en vanaf de vintage 2016 wordt Guardiavigna gemaakt van 100% cabernet franc.
Podere Forte Petruccino is een biologische en biodynamische Sangiovese uit de historische Val d’Orcia, geproduceerd door Podere Forte, het toonaangevende domein van Pasquale Forte. Gelegen in een UNESCO-werelderfgoedgebied, vormt dit terroir de basis voor een wijn die het krachtige karakter van Toscane combineert met Bourgondische verfijning.
Fraaie, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, jeneverbes, zoethout en peper. De smaak is soepel en puur met evenwichtige zuren en versmolten tannines. Lange, fruitintense finale met specerijen.
Bijzondere Italiaanse rode wijn van voornamelijk montepulcianodruiven. Kruidig en pittig van geur en vol en krachtig van smaak. Perfect te combineren met kruidige pasta of gegrild vlees.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
"De wijngaarden welke ten oosten van Ascoli liggen zijn wat warmer en droger dan in de noorderlijke delen van de DOC, deze wijngaarden zijn bestemd voor de Rosso Piceno Superiore..." Lees meer
Helderrode Siciliaanse wijn van biologisch verbouwde nero d'avoladruiven. Het aroma is fruitig en licht gekruid, de smaak soepel, fris en pittig. Prima wijn bij milde pizza en pasta.
Volrode, soepele wijn met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en eikenhout en een lange afdronk. Mooi bij rund- of lamsvlees en kruidige gerechten van de grill.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Dominique Verhaaf
"Fantastische Rioja, vol sappig en lekker kruidig. zoals een moderne Rioja hoort te zijn" Lees meer
Traditioneel bewerkt in vaten met een minimum aan zwavel, is Prétexte een cuvée waarvan de extractie nauwgezet wordt gecontroleerd om het meeste te laten zien prachtige expressie van fruit waartoe La Gorce in staat is.
Les Quartz is een van de topwijnen van Le Clos du Caillou. De blend bestaat uit overwegend grenache met een tikje syrah, wat een rijpe, zwoele, zeer fruitige stijl oplevert. Ideaal bij krachtige vleesgerechten.
Flesinhoud: 1500 ml
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
Oogstjaar: 2019
"De wijn heeft zijdezachte tannine en een enorme expressie in smaak. Dit komt mede door de lange rijping in eikenhout(80%) en o.a..." Lees meer
Carl Jung produceert al meer dan 100 jaar alcoholvrije wijn en is daarmee ongetwijfeld de meest ervaren producent op dit gebied. Zij kiezen voor het de-alcoholiseren van wijn via de vacuüm methode en voegen vervolgens smaakaroma’s toe.
Flesinhoud: 250 ml
Dit perceel van één hectare met niet-geënte wijnstokken werd in 1982 aangeplant in samenwerking met INRA. Het werd in 1992 en 1995 gehalveerd. Gelegen op hetzelfde terroir als de Varennes du Grand Clos, worden de Varennes "Franc de Pied" afzonderlijk gevinifieerd in de jaargangen die hun typiciteit het beste lijken te onderscheiden.
Sandro Chia deed in 1984 een gouden zet door zich te vestigen in het toentertijd vervallen Castello Romitorio. Het castello bevindt zich in het relatief koele noordwesten van Montalcino. Het gebied kent een rijke biodiversiteit: de wijngaarden worden omringd door bossen, olijfbomen en watertjes.
Volrode wijn uit Frankrijk met rijpe fruittonen en kruiden in de geur en een volle, zachte smaak. Heerlijk bij licht gekruide gerechten van de grill of uit de oven.