De Hubert Lignier Gevrey-Chambertin is een prachtige expressie van Pinot Noir, afkomstig uit een van de meest prestigieuze dorpen in de Bourgogne: Gevrey-Chambertin, gelegen in de Côte de Nuits. De wijnstokken groeien op kalkrijke kleigrond, die zorgt voor de kenmerkende mineraliteit en structuur van deze wijn.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Arnoud Appeldoorn
"Hubert Lignier heeft een naam hoog te houden in de Bourgogne. Met zijn Gevrey-Chambertin doet hij dit volkomen..." Lees meer
Hubert Lignier's Morey-Saint-Denis Trilogie wordt geproduceerd van drie verschillende lieu-dits met zeer oude aanplantingen: Chenevery, Clos Solon en Porroux. De wijnstokken hier zijn lang geleden geplant namelijk tussen 1936 en 1972.
De fermentatie is redelijk lang en duurt 15-20 dagen, terwijl deze bij de meeste wijnhuizen niet langer dan 2 weken is. Voor de 'village wijnen' wordt tussen de 20% - 30% nieuw eikenhout gebruikt met 18 maanden op vat en voor de Premier- en Grand Crus wordt ongeveer 50% nieuw eikenhout gebruikt met 22-24 maanden op vat.
Flesinhoud: 1500 ml
Een meesterwerk van het domein. De Clos de la Roche MCMLV Grand Cru komt van een perceel gelegen op Monts Luisants, aangeplant door Laurent's grootvader Henri Lignier in 1955.
Hubert Lignier's Bourgogne Pinot Noir wordt gemaakt van wijnstokken geplant in 1987. Gelegen ten zuiden van Nuits-Saint-Georges, met een oppervlakte van 1,25 hectare. Deze Bourgogne is sterker gekleurd dan de Bourgogne Plant Gilbert.
Hubert Lignier's Bourgogne Pinot Noir wordt gemaakt van wijnstokken geplant in 1987. Gelegen ten zuiden van Nuits-Saint-Georges, met een oppervlakte van 1,25 hectare. Deze Bourgogne is sterker gekleurd dan de Bourgogne Plant Gilbert.
Hubert Lignier's Morey-Saint-Denis Trilogie wordt geproduceerd van drie verschillende lieu-dits met zeer oude aanplantingen: Chenevery, Clos Solon en Porroux. De wijnstokken hier zijn lang geleden geplant namelijk tussen 1936 en 1972.
Pas in 1873 werden in de Marlborough regio voor het eerst druiven geplant. Sinds die tijd is de regio explosief gegroeid in het oogsten en maken van wijn. Sinds 2016 produceert de Marlborough regio 75% van alle wijn in Nieuw-Zeeland.
Stuivend, sappig en aangenaam
Oogstjaar: 2022
"Wanneer ik visite ontvang schenk ik mijn gasten graag de Hans Greyl Sauvignon Blanc, de wijn is gemakkelijk te openen met schroefdop, de kleur is aangenaam en fonkelend, in deze wijn ga je niet opzoek naar aroma's maar ze spatten uit het glas!..." Lees meer
Hãhã Sauvignon Blanc: Stuivend en fris met kruisbes, mango, limoen en passievrucht. Concentratie, mineraliteit, rijkdom en een lange, droge afdronk met opnieuw limoen. Heerlijke Nieuw-Zeelandse witte wijn uit Marlborough regio.
Een geconcentreerde en elegante Barbera d'Alba met tonen van zwart fruit, kruiden en subtiele houtinvloeden. Een meesterwerk van Roberto Voerzio dat de essentie van Piëmont weerspiegelt.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
""Deze Barbera d'Alba van Roberto Voerzio is een toonbeeld van vakmanschap en terroir-expressie. De balans tussen rijp fruit en frisse zuren maakt het een veelzijdige begeleider van diverse gerechten..." Lees meer
Saint Brandarius Fourth Release is een karaktervolle en lokaal geïnspireerde whisky van het eiland Terschelling, gebotteld door Saint Brandarius. Deze vierde editie uitgebracht in 2025, onderging een unieke finish in ex-cranberry vaten die eerder lokale cranberrywijn bevatten.
Flesinhoud: 500 ml
De belangrijkste bedoeling van negociant Patrick Piuze is om een verschil te maken tussen "wijnboer" en "wijnmaker". Hij bezit geen wijngaard, maar heeft een sterke invloed als adviseur van de wijnboeren.
Concurrentie voor Grand Cru
Oogstjaar: 2020
"Medio oktober van 2020 liepen wij met het bedrijf door de Grand Cru en Premier Cru wijngaarden van Chablis, opvallend is dat van 40 Premier Cru wijngaarden in Chablis deze Vaulorent als enige Premier Cru wijngaard grenst aan de Grand Cru Les Preuses..." Lees meer
De belangrijkste bedoeling van negociant Patrick Piuze is om een verschil te maken tussen "wijnboer" en "wijnmaker". Hij bezit geen wijngaard, maar heeft een sterke invloed als adviseur van de wijnboeren.
Concurrentie voor Grand Cru
Oogstjaar: 2020
"Medio oktober van 2020 liepen wij met het bedrijf door de Grand Cru en Premier Cru wijngaarden van Chablis, opvallend is dat van 40 Premier Cru wijngaarden in Chablis deze Vaulorent als enige Premier Cru wijngaard grenst aan de Grand Cru Les Preuses..." Lees meer
Alión is de jongste telg binnen de familie van Vega Sicilia opgericht met de eerste oogst in 1991 als een eigen creatie naast de iconische Unico. Het doel was een moderne interpretatie van Tinto Fino (Tempranillo), nauw verwant aan Bordeauxstijl, maar met zuiverheid van Ribera del Duero.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
"Vega Sicilia staat al generaties bekend als de koninklijke wijn van Spanje letterlijk. Tijdens het bewind van koning Juan Carlos I werd Vega Sicilia steevast geschonken bij staatsdiners en formele gelegenheden in het Zarzuela-paleis..." Lees meer