AIX Rosé is dorstlesser nummer één en gemaakt in de Provence, deze wijnstreek staat bekend om het maken van de beste rosés ter wereld en van de beroemde naam 'AOP Coteaux d'Aix-en-Provence', koestert AIX zijn erfgoed en heeft het een passie en toewijding om de beste Provençaalse rosé te maken.
Flesinhoud: 3000 ml
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Tamdhu breidt het vaste assortiment uit met deze twaalf jaar oude whisky. Net als bij de 10 Years Old rijpt hij volledig op oloroso sherryvaten. De twee jaar extra rijping zorgt voor nog meer verfijning en ook extra complexiteit.
Flesinhoud: 700 ml
Van batch 2 van de Virgin Oak-serie, werd deze gouden bronzen mout eerst gerijpt in Amerikaanse eiken ex-Bourbon-vaten voordat hij gedurende ongeveer 18 maanden werd gerijpt in oksheads gemaakt van Frans eiken (Quercus Robur), afkomstig uit de regio Haute-Garonne.
Flesinhoud: 700 ml
De 10-jarige biedt whiskydrinkers de perfecte introductie tot het Springbank-assortiment. Gerijpt in een combinatie van bourbon- en sherryvaten, is het perfect in balans vanaf de eerste slok tot de volle, rijke afdronk.
Flesinhoud: 700 ml
Gevrey Chambertin is een wijnproducerend dorp in de Côte de Nuits. Het wijngebied van Domaine Guyon voor Gevrey Chambertin "La Justice" beslaat 2,58 hectare (6,37 acres). Het terroir bestaat uit klei en kalksteen en de wijnen hier worden gemaakt van 100% Pinot Noir.
Deze 20 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 20 jaar durende rijping op houten vaten.
Scarnocchio is een zeer oude terrasvormige wijngaard welke ligt op een hoogte van 350/400 meter boven de zeespiegel. De bodem op deze hoogte bestaat uit kalkrijke klei met leisteen. De druiven worden geoogst in de tweede helft van oktober na een korte drogen op de wijnstok.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Aron Jansen
"Amarone met een riserva classificatie moet 2 jaar langer rijpen dan een reguliere Amarone wijn, hierdoor heeft het sap de tijd om veel meer laagjes (smaken) te ontwikkelen wat resulteert in een complexere wijn met veel diepgang..." Lees meer
Lagavulin 16 Year Old is een single malt Scotch whisky die minimaal 16 jaar heeft gerijpt. Het wordt geproduceerd door de Lagavulin distilleerderij op het eiland Islay, Schotland. Die een lange geschiedenis van whiskyproductie heeft die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw.
Flesinhoud: 700 ml
‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.
Kwam uitstekend uit de proeverij
"Dit is een rosé Champagne met slechts 5% Pinot Noir uit de gemeente Les Riceys, de kleur van deze Champagne is daardoor eerder goudgeel met een zalmrozig tintje..." Lees meer
Indrukwekkende, stevige rode Bordeaux met een complexe geur van rode kers, bosbes, pruim, munt en cederhout. De smaak is krachtig en rijp met jammy rood en zwart fruit, frisse zuren en soepele tannines.
Magari is de wijn met een groter potentieel. Het vlaggenschip van het domein is de Camarcanda. De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten.
Millstone Heavily Peated PX, een prachtige Nederlandse single malt die heeft gerijpt op een refill PX hogshead. Deze Nederlandse whisky doet in de geur denken aan lang vervlogen tijden van de ouderwetse Islay uit de jaren '70: carboleum, lijnolie, iets van de lucht in een ouderwets ziekenhuis.