Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Wijnhandel sinds 1897

Al meer dan honderd jaar geleden, in 1897, werd Wijnhandel Appeldoorn opgezet aan de Velpse Brugweg 15 door Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de gegoede burgers), jenevers, bieren en enkele flessen wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en de zaak werd overgenomen door Willem Appeldoorn. Daarna kwam zoon Aart in de zaak en nam in 1967 de wijnhandel van zijn pa Willem over.

Wijnkelder(s) voor klanten

Het pand aan de Brugweg 15 is nog steeds in gebruik, daar is de opslag voor reserves van onze cliënten. Veel van onze klanten kopen bijvoorbeeld een aantal mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen wordt er een fles uit dat jaar opengetrokken. In 1968 is de wijnhandel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat.

In het jaar 2000 nam Arnoud Appeldoorn het roer van zijn vader in  over. Anno 2012 selecteert de vierde generatie Appeldoorn zelf haar wijnen en gedistilleerd, rechtstreeks vanaf het Château en de producent. Met dit zeer uitgebreid assortiment (1000 verschillende soorten wijn) kan wijnhandel Appeldoorn zowel de zakelijke markt als de particuliere fijnproever uitstekend van dienst zijn, ook in de gelderse horeca kunt u onze wijnen terug vinden. Alle grote merken en belangrijke huizen binnen drankenland worden derhalve gevoerd. Wijnhandel Appeldoorn voor de perfecte wijnkaart, gedistilleerd, wijn– & relatiegeschenken, wijnimport, taxaties, proeverijen, cursussen en wijnopslag!

Wijn bestellen in onze webshop
Wijn bestellen in onze webshop
Even geduld a.u.b.