Zoek op smaakprofiel
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Bordeaux en Primeur 2023
Wees verzekerd van de mooiste referenties

Het kwik stijgt, de eerste scheuten verschijnen, de trekvogels keren terug… De lente is begonnen in Bordeaux en dat kan maar één ding betekenen: het primeurseizoen is aangebroken. Dit traditionele systeem, uniek voor Bordeaux, geeft professionals en wijnliefhebbers een zeldzame kans om de wijnen van de meest recente oogst te proeven terwijl deze nog in het vat rijpen, vele maanden voordat ze op de markt worden gebracht.

Hoe kunt u Bordeaux En Primeur bestellen

U bent bekend met Bordeaux wijn maar wilt eens En Primeur bestellen, dit werkt iets anders dan regulier. Het is onder wijnliefhebbers een geliefde manier om hun handen te leggen op de meest gewilde wijnen van de wereld. Maar hoe werkt het precies? De campagne van Bordeaux werkt als volgt: Vanaf mei van het jaar volgend op het oogstjaar wordt de nieuwe wijn aangeboden en verschillende Châteaux releasen dan hun wijnen gedurende enkele weken. Direct na de release kunt u een groot deel van het aanbod reserveren. Dit werkt net als het bestellen van een wijn die uit voorraad leverbaar is, alleen zal er geen levering op korte termijn plaatsvinden. Echter, voor een klein deel van het Bordeaux En Primeur aanbod bieden wij een exclusieve intekening aan. Via een online intekenformulier of telefonisch geeft u door hoeveel flessen u van een bepaalde wijn wilt bestellen. Na de intekenperiode laten wij u zo snel mogelijk weten of wij de door u gevraagde hoeveelheid flessen kunnen toewijzen. Pas bij toewijzing van uw reservering betaalt u. Wij begrijpen dat geduld een schone zaak is en daarom zorgen wij ervoor dat de wijnen in perfecte conditie bij u afgeleverd worden, zodra ze na circa 1 à 2 jaar (afhankelijk van het Château) gebotteld zijn. Mocht u ervoor kiezen om de wijnen nog langer te laten rijpen, dan bieden wij ook een gratis opslag in onze perfect geoutilleerde kelder aan. En zo kunt u op een later moment chique genieten van de meest gewilde wijnen, op het moment dat u het beste uitkomt. En Primeur bestellen is een kunst en wij helpen u daar graag bij.

Alle voordelen van wijn En Primeur kopen op een rij

  • Als u En Primeur koopt, dan betaalt u doorgaans aanzienlijk minder dan wanneer u de wijn later op fles koopt. En dat is nog niet alles, want de schaarste van deze wijnen is soms legendarisch. Door direct En Primeur te kopen, weet u zeker dat u uw handen kunt leggen op die zeldzame fles die u altijd al wilde hebben.
     
  • En het mooie is: u wordt vanaf het allereerste begin eigenaar van de wijn. De herkomst van de wijn is daarmee gegarandeerd en u kunt erop vertrouwen dat de wijn onder de meest ideale omstandigheden heeft kunnen rijpen. En dat is wel zo fijn, want wie betaald de hoofdprijs voor een wijn die op een marktplaats of via een veiling is gekocht?
     
  • Dus, samenvattend: En Primeur kopen betekent dat u de eigenaar wordt van een jonge wijn die nog op het vat ligt, tegen aanzienlijk lagere prijzen dan later op fles. En omdat de vraag vaak het aanbod overtreft, weet u zeker dat u die schaarse fles bemachtigt. En alsof dat nog niet genoeg is, bent u vanaf het allereerste begin eigenaar van de wijn en kunt u vertrouwen op de gegarandeerde herkomst en optimale rijping. Dat is pas echt exclusief genieten.

Direct de eerste en primeur wijnen in uw mailbox ontvangen? Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief Bordeaux En Primeur, of mail uw (aan)vraag naar bestel@appeldoorn.nl, onze Vinologen adviseren u graag.

Even geduld a.u.b.